WESOŁYCH ŚWIĄT!
Szanowni Klienci
skoro trafiliście na tę stronę, to znaczy, że otrzymaliście już nasz wyjątkowy upominek pod nazwą “I ❤️ŚWIĄTECZNY CZAS”
My kochamy Święta i z tej okazji, jako firma Bakels i każdy z nas z osobna chcieliśmy życzyć Wam wszystkiego co najlepsze.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia zdrowia, miłości, spokoju ducha, rodzinnego czasu i samych serdeczności, a w nadchodzącym Nowym Roku życzymy Wam samych sukcesów, stabilności w biznesie i udanej współpracy z Bakels.
Poniżej możecie obejrzeć film, o tym jak powstawał nasz Piernik Świąteczny wg przepisu Pawła Nawrota.
Przepis załączamy pod filmem !
Zobaczcie jak powstawały Wasze pierniki:
Przepis na domowy Piernik “I ❤️ Świąteczny Czas” od Pawła:
Składniki:
- 7400 g mąka pszenna + 300 g WHEATIE M160
- 2800 g – margaryna
- 3000 g – miód
- 2000 g – cukier puder
- 1400 g – jaja
- 600 g – przyprawa korzenna / do piernika
- 160 g – kakao
- 60 g – soda oczyszczona
Piernik wypiekamy jednofazowo łącząc i ucierając ze sobą wszystkie składniki.
Wszystkie składniki oprócz mąki i Wheatie M160 łączymy wstępnie, mieszając w dzieży ok 3 minut do uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodajemy mąkę z Wheatie M160.
Czas mieszania w dużej dzieży ok 5 minut, do uzyskania jednolitej masy ciasta piernikowego.
Ciasto dzielimy na kęsy do wałkownicy, wałkujemy na ok 8-10 mm grubości.
Wycinamy do pożądanego kształtu; u nas: okrągła forma ø20 cm
Wypiekanie: ok 12-14 minut: 180°C góra/dół, otwarte lufty
Dekoracja:
- 5000 g masa cukrowa PETTINICE BIAŁA
- 2000 g syrop glukozowy
- nadruk od IMAGO PRINTER – projekt wg uznania
Masę wałkujemy na ok 2,5 mm grubości, podklejamy za pomocą syropu glukozowego do wystudzonych ciastek.
Szczególne podziękowania dla naszych Przyjaciół z IMAGO PRINTER za wypożyczenie drukarki spożywczej VULPES i pomoc w realizacji projektu.