Informacje ogólne
Produkt, który wychodzi na przeciw zapotrzebowaniu rynku cukierniczego w zakresie wykańczania tortów śmietanowych, czy innych wyrobów cukierniczych.
Przygotowany według receptury podstawowej, gładki krem pozwala na kilkugodzinną pracę wykończeniową. Zachowuje w tym czasie swoją idealną konsystencję, nie “piankuje” oraz nie wysycha – co jest częstym problemem przy zastosowaniu do tego celu popularnych śmietan roślinnych.
W przypadku, gdy po wielogodzinnej pracy masa nam opadnie, to można ją ponownie podbić i nie ma żadnych strat objętości.
Dodatkowym atutem Instant Cream jest jego smak, który przy zastosowaniu do wykończeń tortów śmietanowych jest wręcz nierozróżnialny od śmietany wykorzystanej do przekładania warstw.
Krem przygotowany na bazie Instant Cream polecany jest również do dekoracji tortów w tzw. “Stylu Angielskim”. Jego konsystencja i wysoka stabilność pozwala nawet na całkowite obkładanie tortów śmietanowych. Można również stosować cukrowe ozdoby bezpośrednio na tort.