CHLEB DUŃSKI MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

240 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, żyto, pszenica, jęczmień

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Duński Mix
2.000
Mąka pszenna T750
2.500
Mąka żytnia T720
0.500
Zakwas żytni naturalny
0.500
Sól biała
0.060
Drożdże prasowane
0.200
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
Siemię lniane
0.200
Woda
2.000
Waga całkowita: 8.460

Metoda

- odważyć składniki na ciasto
- miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach i 6 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży: 20 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka 400 g, wydłużyć
- obtoczyć w posypce i ułożyć na taśmach wypiekowych,
- wstawić do garowni; temp. ok. 32 °C, wilgotność 70 %, czas ok. 40 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok.30 s,
- temperatura startowa pieca 220 °C,
- temperatura wypieku 210 °C,
- piec przez 10 min przy zamkniętym lufcie
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
340.00
Tłuszcz (g)
3.50
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
60.00
Cukry (g)
2.00
Białko (g)
13.00
Sól (g)
2.97

Składniki

mąka ŻYTNIA przesiewana, mąka PSZENNA, proso łuskane, mąka ŻYTNIA, GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, mąka JĘCZMIENNA słodowana, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3960
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Duński Mix
2.000
Mąka pszenna T750
2.500
Mąka żytnia T720
0.500
Zakwas żytni naturalny
0.500
Sól biała
0.060
Drożdże prasowane
0.200
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
Siemię lniane
0.200
Woda
2.000
Waga całkowita: 8.460

Metoda

- odważyć składniki na ciasto
- miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach i 6 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży: 20 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka 400 g, wydłużyć
- obtoczyć w posypce i ułożyć na taśmach wypiekowych,
- wstawić do garowni; temp. ok. 32 °C, wilgotność 70 %, czas ok. 40 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok.30 s,
- temperatura startowa pieca 220 °C,
- temperatura wypieku 210 °C,
- piec przez 10 min przy zamkniętym lufcie
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
340.00
Tłuszcz (g)
3.50
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
60.00
Cukry (g)
2.00
Białko (g)
13.00
Sól (g)
2.97

Składniki

mąka ŻYTNIA przesiewana, mąka PSZENNA, proso łuskane, mąka ŻYTNIA, GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, mąka JĘCZMIENNA słodowana, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3960
20 kg
Worek
720