CHLEB FARMERA MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

365 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, owies, jęczmień, żyto

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Chleb Farmera Mix
0.500
Mąka pszenna T500
1.200
Sól biała
0.015
Drożdże prasowane
0.050
Słonecznik nasiona łuskane
0.300
Woda
1.100
Waga całkowita: 3.165

Metoda

Odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 6 - 7 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w pojemniku: 60 - 120 minut,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 500g
wstawić do garowni: temp. ok 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 30 – 40min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 minut następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1300
Energia (kcal)
310
Tłuszcz (g)
5,5
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1,0
Węglowodany (g)
48
Cukry (g)
1,5
Białko (g)
14
Sól (g)
6,65

Składniki

płatki OWSIANE, siemię lniane, mąka ŻYTNIA, suszony ZAKWAS (PSZENICA durum), sól, słód ŻYTNI, słodowane płatki PSZENNE, płatki JĘCZMIENNE, GLUTEN PSZENNY, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4001
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Chleb Farmera Mix
0.500
Mąka pszenna T500
1.200
Sól biała
0.015
Drożdże prasowane
0.050
Słonecznik nasiona łuskane
0.300
Woda
1.100
Waga całkowita: 3.165

Metoda

Odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 6 - 7 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie w pojemniku: 60 - 120 minut,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 500g
wstawić do garowni: temp. ok 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 30 – 40min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 10 minut następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 30 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1300
Energia (kcal)
310
Tłuszcz (g)
5,5
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1,0
Węglowodany (g)
48
Cukry (g)
1,5
Białko (g)
14
Sól (g)
6,65

Składniki

płatki OWSIANE, siemię lniane, mąka ŻYTNIA, suszony ZAKWAS (PSZENICA durum), sól, słód ŻYTNI, słodowane płatki PSZENNE, płatki JĘCZMIENNE, GLUTEN PSZENNY, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4001
20 kg
Worek
720