CHLEB NORDYCKI MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

proszek

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Drożdże prasowane
0.075
Woda
4.000
CHLEB NORDYCKI MIX
5.000
Waga całkowita: 9.075

Metoda

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 8 min na wolnych obrotach; 2 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 28-29 °C, leżakowanie w dzieży 20 min,
podzielić ciasto na kęsy
wstawić do garowni; temp. ok. 30°C, wilgotność 70%, czas ok 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 240°C, hert
temp. wypieku 210°C,
piec przez 2 min, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 48 min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
340.00
Tłuszcz (g)
5.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.50
Węglowodany (g)
58.00
Cukry (g)
2.50
Białko (g)
10.00
Sól (g)
2.27

Składniki

mąka ŻYTNIA przesiewana, mąka ŻYTNIA, ziarno ŻYTA cięte, mąka PSZENNA, siemię lniane, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, mąka JĘCZMIENNA słodowana, GLUTEN PSZENNY, cukier, JĘCZMIEŃ słodowany, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3927
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Drożdże prasowane
0.075
Woda
4.000
CHLEB NORDYCKI MIX
5.000
Waga całkowita: 9.075

Metoda

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 8 min na wolnych obrotach; 2 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 28-29 °C, leżakowanie w dzieży 20 min,
podzielić ciasto na kęsy
wstawić do garowni; temp. ok. 30°C, wilgotność 70%, czas ok 50 min,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 240°C, hert
temp. wypieku 210°C,
piec przez 2 min, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 48 min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
340.00
Tłuszcz (g)
5.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.50
Węglowodany (g)
58.00
Cukry (g)
2.50
Białko (g)
10.00
Sól (g)
2.27

Składniki

mąka ŻYTNIA przesiewana, mąka ŻYTNIA, ziarno ŻYTA cięte, mąka PSZENNA, siemię lniane, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, mąka JĘCZMIENNA słodowana, GLUTEN PSZENNY, cukier, JĘCZMIEŃ słodowany, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3927
20 kg
Worek
720