CIASTKA OWSIANE MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, owies, mleko krowie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby ciastkarskie

Składniki

Grupa Ciastka owsiane
Składnik
KG
%
Ciastka Owsiane Mix
0.500
79.40
Masło ekstra
0.125
19.80
Jaja kurze całe
0.050
0.80
Waga całkowita: 0.675

Metoda

- wszystkie składniki wymieszać,
- z ciasta uformować wałek o średnicy ok 5 cm, obtoczyć w płatkach owsianych,
- ciasto kroić na plastry o grubości ok 2 cm,
- piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,551.00
Energia (kcal)
370.00
Tłuszcz (g)
1.60
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.20
Węglowodany (g)
79.30
Cukry (g)
39.50
Błonnik (g)
2.60
Błonnik (g)
2.60
Sól (g)
0.49

Składniki

mąka PSZENNA, cukier, płatki OWSIANE, SERWATKA w proszku, karmelizowany cukier, substancja spulchniająca: E500ii, sól, aromat

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
339810
15 kg
Worek
495

Składniki

Grupa Ciastka owsiane
Składnik
KG
%
Ciastka Owsiane Mix
0.500
79.40
Masło ekstra
0.125
19.80
Jaja kurze całe
0.050
0.80
Waga całkowita: 0.675

Metoda

- wszystkie składniki wymieszać,
- z ciasta uformować wałek o średnicy ok 5 cm, obtoczyć w płatkach owsianych,
- ciasto kroić na plastry o grubości ok 2 cm,
- piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,551.00
Energia (kcal)
370.00
Tłuszcz (g)
1.60
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.20
Węglowodany (g)
79.30
Cukry (g)
39.50
Błonnik (g)
2.60
Błonnik (g)
2.60
Sól (g)
0.49

Składniki

mąka PSZENNA, cukier, płatki OWSIANE, SERWATKA w proszku, karmelizowany cukier, substancja spulchniająca: E500ii, sól, aromat

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
339810
15 kg
Worek
495