CIASTO CZEKOLADOWE KONCENTRAT

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

360 dni

Rodzaj

Rodzaj

proszek

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, mleko krowie

Kategoria

Kategoria

Miksy Cukiernicze

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciasto czekoladowe koncentrat
1.000
Mąka pszenna T550
0.960
Cukier
1.840
Jaja kurze całe
1.330
Olej rzepakowy
1.130
Woda
0.830
Waga całkowita: 7.090

Metoda

- odważyć składniki,
- całość mieszać na wolnych obrotach przez maksymalnie 2 min
- wypiekać w temperaturze 180°C
- czas wypieku:
blacha o wymiarach 40x60cm: naważka 4000g, czas wypieku 45 – 50 minut
foremka: naważka 400g, czas wypieku 40 minut
muffinka: naważka 125g, czas wypieku 30 minut
blat o wymiarach 40x60cm: naważka 2000g, czas wypieku 30 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1651
Energia (kcal)
395
Tłuszcz (g)
18,84
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10,36
Węglowodany (g)
33,67
Cukry (g)
1,47
Białko (g)
16,76
Sól (g)
4,4

Składniki

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), skrobia ziemniaczana, emulgatory:, E471, E481, E464, GLUTEN PSZENNY, olej rzepakowy, substancje spulchniające: E450 i E500, sól, stabilizator: E466, E412, rafinowany uwodorniony olej kokosowy, mąka PSZENNA, aromat, białka MLEKA

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38285
12,5 kg
Worek
500

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ciasto czekoladowe koncentrat
1.000
Mąka pszenna T550
0.960
Cukier
1.840
Jaja kurze całe
1.330
Olej rzepakowy
1.130
Woda
0.830
Waga całkowita: 7.090

Metoda

- odważyć składniki,
- całość mieszać na wolnych obrotach przez maksymalnie 2 min
- wypiekać w temperaturze 180°C
- czas wypieku:
blacha o wymiarach 40x60cm: naważka 4000g, czas wypieku 45 – 50 minut
foremka: naważka 400g, czas wypieku 40 minut
muffinka: naważka 125g, czas wypieku 30 minut
blat o wymiarach 40x60cm: naważka 2000g, czas wypieku 30 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1651
Energia (kcal)
395
Tłuszcz (g)
18,84
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10,36
Węglowodany (g)
33,67
Cukry (g)
1,47
Białko (g)
16,76
Sól (g)
4,4

Składniki

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), skrobia ziemniaczana, emulgatory:, E471, E481, E464, GLUTEN PSZENNY, olej rzepakowy, substancje spulchniające: E450 i E500, sól, stabilizator: E466, E412, rafinowany uwodorniony olej kokosowy, mąka PSZENNA, aromat, białka MLEKA

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38285
12,5 kg
Worek
500