Informacje ogólne
Gotowa mieszanka ciasta o smaku karmelowym, bardzo łatwa w przygotowaniu.
Karmel jest jednym z najpopularniejszych smaków w cukiernictwie.
W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)
270 dni
proszek, sypki
mleko krowie, gluten, soja
- wymieszać wszystkie składniki na niskich obrotach przez 1 minutę,
- zeskrobać ciasto z brzegów miski;
- miksować przez 4 minuty na średnich obrotach;
- naważka 360g;
- piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut
Gotowa mieszanka cukiernicza, wystarczy dodać wodę, olej i jaja.
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), SERWATKA w proszku, skrobia modyfikowana ziemniaczana, emulgatory:, E471, E481, substancja spulchniająca: E500ii, olej rzepakowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, skrobia PSZENNA, melasa trzcinowa, stabilizator: E466, guma ksantanowa, E412, sól, ekstrakt przypraw (papryka, kurkuma), syrop JĘCZMIENNY, aromat naturalny
- wymieszać wszystkie składniki na niskich obrotach przez 1 minutę,
- zeskrobać ciasto z brzegów miski;
- miksować przez 4 minuty na średnich obrotach;
- naważka 360g;
- piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut
Gotowa mieszanka cukiernicza, wystarczy dodać wodę, olej i jaja.
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), SERWATKA w proszku, skrobia modyfikowana ziemniaczana, emulgatory:, E471, E481, substancja spulchniająca: E500ii, olej rzepakowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, skrobia PSZENNA, melasa trzcinowa, stabilizator: E466, guma ksantanowa, E412, sól, ekstrakt przypraw (papryka, kurkuma), syrop JĘCZMIENNY, aromat naturalny