Informacje ogólne
Doskonały deser zapieczony z zewnątrz i lejącym ganaszem czekoladowym w środku który po rozkrojeniu wylewa się z ciastka.
ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)
270 dni
proszek
laktoza, mleko krowie, gluten, pszenica, jęczmień, jaja kurze
- Margarynę lub masło rozpuścić, połączyć z jajem i wodą,
- Dodać „Deser Lawa”
- Mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 3 – 4 minut
- Odważać 90 – 95 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem
- Wypiek:
piec wsadowy – temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 10 minut ( otwarte lufty)
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku
- Margarynę lub masło rozpuścić, połączyć z jajem i wodą,
- Dodać „Deser Lawa”
- Mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 3 – 4 minut
- Odważać 90 – 95 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem
- Wypiek:
piec wsadowy – temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 10 minut ( otwarte lufty)
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku