Informacje ogólne
Doskonały deser zapieczony z zewnątrz i lejącym ganaszem czekoladowym w środku który po rozkrojeniu wylewa się z ciastka.
ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)
270 dni
proszek
laktoza, mleko krowie, gluten, pszenica, jęczmień, jaja kurze
- margarynę rozpuścić (temp. ok 50°C), połączyć kolejno z ciepłą wodą (ok 35°C) i jajkiem
- dodać mieszankę „Deser Lawa / Lava Cake”
- mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 5 minut, na wolnych obrotach
- odważać ok 90 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem SPRINK
- wypiek:
piec wsadowy: temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 12 minut (otwarte lufty)
piec konwekcyjny: temperatura góra 170°C, czas około 9 minut
piec obrotowy: temperatura góra 190°C, czas około 9 minut
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku
- margarynę rozpuścić (temp. ok 50°C), połączyć kolejno z ciepłą wodą (ok 35°C) i jajkiem
- dodać mieszankę „Deser Lawa / Lava Cake”
- mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 5 minut, na wolnych obrotach
- odważać ok 90 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem SPRINK
- wypiek:
piec wsadowy: temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 12 minut (otwarte lufty)
piec konwekcyjny: temperatura góra 170°C, czas około 9 minut
piec obrotowy: temperatura góra 190°C, czas około 9 minut
cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku