DESER LAWA / LAVA CAKE

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

proszek

Alergeny

Alergeny

laktoza, mleko krowie, gluten, pszenica, jęczmień, jaja kurze

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
Deser Lawa Mix
1.000
51.30
Woda
0.200
10.30
Margaryna
0.600
30.80
Jaja kurze całe
0.150
7.70
Waga całkowita: 1.950

Creaming Time

5 minut

wydajność

21 sztuk

Serving Size

90g

Metoda

- margarynę rozpuścić (temp. ok 50°C), połączyć kolejno z ciepłą wodą (ok 35°C) i jajkiem
- dodać mieszankę „Deser Lawa / Lava Cake”
- mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 5 minut, na wolnych obrotach
- odważać ok 90 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem SPRINK
- wypiek:
piec wsadowy: temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 12 minut (otwarte lufty)
piec konwekcyjny: temperatura góra 170°C, czas około 9 minut
piec obrotowy: temperatura góra 190°C, czas około 9 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,596.00
Energia (kcal)
377.00
Tłuszcz (g)
1.78
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.11
Węglowodany (g)
79.80
Cukry (g)
59.09
Błonnik (g)
4.00
Białko (g)
8.94
Sól (g)
0.71

Składniki

cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38287
12,5 kg
Worek
750kg

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
Deser Lawa Mix
1.000
51.30
Woda
0.200
10.30
Margaryna
0.600
30.80
Jaja kurze całe
0.150
7.70
Waga całkowita: 1.950

Creaming Time

5 minut

wydajność

21 sztuk

Serving Size

90g

Metoda

- margarynę rozpuścić (temp. ok 50°C), połączyć kolejno z ciepłą wodą (ok 35°C) i jajkiem
- dodać mieszankę „Deser Lawa / Lava Cake”
- mieszać (mieszadłem płaskim) do uzyskania gładkiej masy ok. 5 minut, na wolnych obrotach
- odważać ok 90 g porcje, wykładać do foremek aluminiowych, lekko spryskanych tłuszczem SPRINK
- wypiek:
piec wsadowy: temperatura góra 210°C, dół 200°C, czas około 12 minut (otwarte lufty)
piec konwekcyjny: temperatura góra 170°C, czas około 9 minut
piec obrotowy: temperatura góra 190°C, czas około 9 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,596.00
Energia (kcal)
377.00
Tłuszcz (g)
1.78
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.11
Węglowodany (g)
79.80
Cukry (g)
59.09
Błonnik (g)
4.00
Białko (g)
8.94
Sól (g)
0.71

Składniki

cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, SERWATKA w proszku, białka MLEKA, aromat, sól, substancja spulchniająca: E500ii, stabilizatory:, E415, JAJA w proszku

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38287
12,5 kg
Worek
750kg