Fermdor® Active Durum

Składniki

Grupa Chleb rzemieślniczy
Składnik
KG
%
Mąka pszenna T500
1.350
100.00
Woda
1.000
71.00
Fermdor® Active Durum
0.054
4.00
Sól biała
0.030
2.20
Waga całkowita: 2.434

Metoda

1. Ciasto

Odważyć składniki na ciasto.
Miesienie (maszyn spiralna) : 8 minut na wolnych obrotach + 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26°C

2. Leżakowanie
w zamkniętym, naoliwionym pojemniku 2-3h ; w tym czasie ciasto przełożyć 2-3 razy

3. Formowanie i garownia:
- chleby po 600 g
- bagietki po 300 g
- bułki po 100 g

Wstawić do garowni na 30 minut, temperatura: 30°C, wilgotność 75%
Po wyjęciu naciąć wg uznania.

4. Wypiek:
Wstawić do pieca i zaparować ok 12 minut
Temperatura początkowa pieca: 240°C, temperatura wypieku 210°C
Całkowity czas pieczenia:
- bochenek 35 minut
- bagietka 24 minuty
- bułki 18 minut
Ważne: 5 minut przed końcem pieczenia otworzyć zasuwy/lufty i pozwolić na odprowadzenie pary wodnej.

Sposób użycia

Gotowy do użycia dodatek piekarniczy w formie proszku. Dozować do ciasta wg receptury.

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
197500
8 x 1 kg
Doy pack
480

Składniki

Grupa Chleb rzemieślniczy
Składnik
KG
%
Mąka pszenna T500
1.350
100.00
Woda
1.000
71.00
Fermdor® Active Durum
0.054
4.00
Sól biała
0.030
2.20
Waga całkowita: 2.434

Metoda

1. Ciasto

Odważyć składniki na ciasto.
Miesienie (maszyn spiralna) : 8 minut na wolnych obrotach + 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 26°C

2. Leżakowanie
w zamkniętym, naoliwionym pojemniku 2-3h ; w tym czasie ciasto przełożyć 2-3 razy

3. Formowanie i garownia:
- chleby po 600 g
- bagietki po 300 g
- bułki po 100 g

Wstawić do garowni na 30 minut, temperatura: 30°C, wilgotność 75%
Po wyjęciu naciąć wg uznania.

4. Wypiek:
Wstawić do pieca i zaparować ok 12 minut
Temperatura początkowa pieca: 240°C, temperatura wypieku 210°C
Całkowity czas pieczenia:
- bochenek 35 minut
- bagietka 24 minuty
- bułki 18 minut
Ważne: 5 minut przed końcem pieczenia otworzyć zasuwy/lufty i pozwolić na odprowadzenie pary wodnej.

Sposób użycia

Gotowy do użycia dodatek piekarniczy w formie proszku. Dozować do ciasta wg receptury.

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
197500
8 x 1 kg
Doy pack
480