MIESZANKA PRETZEL MIX SG

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pretzel Mix SG
1.000
Woda
0.480
Drożdże prasowane
0.030
Waga całkowita: 1.510

Metoda

 Odważyć składniki na ciasto,
 miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 4 min na szybkich obrotach,
 temperatura ciasta: 26 °C,
 leżakowanie 20 minut,
 podzielić ciasto na kęsy, naważka 100g
 wałkować cienkie linki i układać je w formę tradycyjnego precla lub na okrągło – kształt bajgla
 na wierzch ułożyć wybrane dodatki tj. ser, salami, bekon, kiełbasa, tofu, papryka, brokuł, cebula, szparagi, jarmuż, oliwki i przyprawy,
 wstawić do garowni: temp. ok.37°C, wilgotność 70%, czas ok. 20 - 30min
 wstawić do pieca i zaparować przez około 5s,
 temperatura startowa pieca 230°C
 temperatura wypieku 220°C, piec przez 10 -12 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1683
Energia (kcal)
398
Tłuszcz (g)
3,96
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1,5
Węglowodany (g)
77,5
Cukry (g)
7,07
Błonnik (g)
2,79
Białko (g)
11,58
Sól (g)
0,86

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), cukier, olej palmowy, sól, olej rzepakowy, melasa trzcinowa, emulgator E472e, E471, aromat naturalny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, E920

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39418
8 kg
Worek
560

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pretzel Mix SG
1.000
Woda
0.480
Drożdże prasowane
0.030
Waga całkowita: 1.510

Metoda

 Odważyć składniki na ciasto,
 miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 4 min na szybkich obrotach,
 temperatura ciasta: 26 °C,
 leżakowanie 20 minut,
 podzielić ciasto na kęsy, naważka 100g
 wałkować cienkie linki i układać je w formę tradycyjnego precla lub na okrągło – kształt bajgla
 na wierzch ułożyć wybrane dodatki tj. ser, salami, bekon, kiełbasa, tofu, papryka, brokuł, cebula, szparagi, jarmuż, oliwki i przyprawy,
 wstawić do garowni: temp. ok.37°C, wilgotność 70%, czas ok. 20 - 30min
 wstawić do pieca i zaparować przez około 5s,
 temperatura startowa pieca 230°C
 temperatura wypieku 220°C, piec przez 10 -12 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1683
Energia (kcal)
398
Tłuszcz (g)
3,96
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1,5
Węglowodany (g)
77,5
Cukry (g)
7,07
Błonnik (g)
2,79
Białko (g)
11,58
Sól (g)
0,86

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), cukier, olej palmowy, sól, olej rzepakowy, melasa trzcinowa, emulgator E472e, E471, aromat naturalny, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, E920

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39418
8 kg
Worek
560