CHLEB ORKISZOWY MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, T< 50ºC

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

240 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, jęczmień

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Orkiszowy Mix
2.000
27.50
Mąka pszenna T550
1.000
13.80
Zakwas żytni naturalny
1.000
13.80
Woda
2.700
37.10
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
6.90
Sól biała
0.040
0.60
Drożdże prasowane
0.030
0.40
Waga całkowita: 7.270

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach; 8 minut na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 27°C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka chleba 0,600 kg
- wstawić do garowni; temp. ok. 30°C, wilgotność 70%, czas ok. 45 minut,
- wypiek piec temp. 230°C
- czas wypieku 40 minut

Sposób użycia

Gotowa mieszanka, należy dodać mąkę, wodę i drożdże. Opcjonalnie słonecznik.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,445.00
Energia (kcal)
345.00
Tłuszcz (g)
9.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.00
Węglowodany (g)
55.00
Cukry (g)
8.50
Białko (g)
11.00
Sód (g)
1.00
Sól (g)
2.48

Składniki

mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, suszony ZAKWAS (PSZENICA durum), PSZENICA ORKISZ łamana, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, kukurydza łamana, mąka PSZENNA, sól, błonnik cytrusowy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
390210
20 kg
Worek
600 kg (30 x 20 kg)

Składniki

Grupa Receptura podstawowa
Składnik
KG
%
Orkiszowy Mix
2.000
27.50
Mąka pszenna T550
1.000
13.80
Zakwas żytni naturalny
1.000
13.80
Woda
2.700
37.10
Słonecznik nasiona łuskane
0.500
6.90
Sól biała
0.040
0.60
Drożdże prasowane
0.030
0.40
Waga całkowita: 7.270

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach; 8 minut na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 27°C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka chleba 0,600 kg
- wstawić do garowni; temp. ok. 30°C, wilgotność 70%, czas ok. 45 minut,
- wypiek piec temp. 230°C
- czas wypieku 40 minut

Sposób użycia

Gotowa mieszanka, należy dodać mąkę, wodę i drożdże. Opcjonalnie słonecznik.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,445.00
Energia (kcal)
345.00
Tłuszcz (g)
9.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.00
Węglowodany (g)
55.00
Cukry (g)
8.50
Białko (g)
11.00
Sód (g)
1.00
Sól (g)
2.48

Składniki

mąka PSZENNA ORKISZOWA pełnoziarnista, słonecznik nasiona łuskane, suszony ZAKWAS (PSZENICA durum), PSZENICA ORKISZ łamana, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, kukurydza łamana, mąka PSZENNA, sól, błonnik cytrusowy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
390210
20 kg
Worek
600 kg (30 x 20 kg)