PANE MAGGIA

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

360 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pane Maggia Mix
0.270
Mąka pszenna T750
1.080
Sól biała
0.030
Drożdże prasowane
0.015
Woda
1.000
Waga całkowita: 2.395

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto, dodać 3/4 wody, reszta na koniec mieszania
- Miesienie (maszyna spiralna) 8 min na wolnych obrotach, 4-5 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 °C,
- Leżakowanie w pojemniku (pojemnik naoliwić): 1,5 godz.
- Po 1,5 godzinie ciasto odświeżyć,
- Podzielić ciasto na kęsy, naważka 600g
- Odstawić: temperatura ok. 32°C, czas ok. 30 min,
- Naciąć chleb według uznania,
- Wstawić do pieca i zaparować przez ok. 12 s,
- Temperatura startowa pieca 240°C,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 10 minut,
- Otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 45 min,
- Wypiekać do uzyskania chrupiącej skórki, łączny czas pieczenia ok. 55 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,487.00
Energia (kcal)
351.00
Tłuszcz (g)
2.06
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
66.88
Cukry (g)
1.99
Błonnik (g)
7.88
Białko (g)
12.43
Sól (g)
0.02

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), zakwas piekarski PSZENNY suszony, mąka PSZENNA, syrop glukozowy w proszku, nieaktywne drożdże suszone, olej rzepakowy, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39418
12,5 kg
Worek
750

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pane Maggia Mix
0.270
Mąka pszenna T750
1.080
Sól biała
0.030
Drożdże prasowane
0.015
Woda
1.000
Waga całkowita: 2.395

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto, dodać 3/4 wody, reszta na koniec mieszania
- Miesienie (maszyna spiralna) 8 min na wolnych obrotach, 4-5 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 °C,
- Leżakowanie w pojemniku (pojemnik naoliwić): 1,5 godz.
- Po 1,5 godzinie ciasto odświeżyć,
- Podzielić ciasto na kęsy, naważka 600g
- Odstawić: temperatura ok. 32°C, czas ok. 30 min,
- Naciąć chleb według uznania,
- Wstawić do pieca i zaparować przez ok. 12 s,
- Temperatura startowa pieca 240°C,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 10 minut,
- Otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 45 min,
- Wypiekać do uzyskania chrupiącej skórki, łączny czas pieczenia ok. 55 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,487.00
Energia (kcal)
351.00
Tłuszcz (g)
2.06
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00
Węglowodany (g)
66.88
Cukry (g)
1.99
Błonnik (g)
7.88
Białko (g)
12.43
Sól (g)
0.02

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), zakwas piekarski PSZENNY suszony, mąka PSZENNA, syrop glukozowy w proszku, nieaktywne drożdże suszone, olej rzepakowy, enzymy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39418
12,5 kg
Worek
750