PANVIVO PINSA

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

365 dni

Rodzaj

Rodzaj

proszek

Alergeny

Alergeny

gluten, soja

Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Mąka pszenna T550
0.900
Panvivo Pinsa
0.100
Drożdże prasowane
0.010
Woda
0.800
Oliwa z oliwek
0.030
Sól biała
0.025
Waga całkowita: 1.865

Creaming Time

30

Serving Size

300g

Metoda

1. Wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem soli i oliwy z oliwek, zaczynając od 60% wody w miesiarce spiralnej przez 3 minuty, na wolnych obrotach
2. Mieszaj przez 20 minut na szybkich obrotach, dodając powoli pozostałą część wody
3. Dodaj sól w ciągu ostatnich 5 minut mieszania i oliwę w ciągu ostatnich 3 minut mieszania
4. Odstaw ciasto na 120 minut w temperaturze pokojowej
5. Odważ ciasto na kęsy po 300 g, uformuj lekki kształt i pozostaw na posypanej mąką stolnicy na 60-90 minut w temperaturze pokojowej
6. Dociśnij ciasto palcami i udekoruj wybranymi dodatkami
7. Piecz przez 8 minut w temperaturze 290°C, z zaparowaniem

Sposób użycia

10% w stosunku do masy mąki

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,599.00
Energia (kcal)
380.00
Tłuszcz (g)
6.80
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.20
Węglowodany (g)
53.90
Cukry (g)
2.60
Błonnik (g)
4.90
Białko (g)
24.00
Sól (g)
0.03

Składniki

drożdże naturalne, mąka SOJOWA, mąka ryżowa, GLUTEN PSZENNY, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
TOMI00-91241100
10 kg
Worek

Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Mąka pszenna T550
0.900
Panvivo Pinsa
0.100
Drożdże prasowane
0.010
Woda
0.800
Oliwa z oliwek
0.030
Sól biała
0.025
Waga całkowita: 1.865

Creaming Time

30

Serving Size

300g

Metoda

1. Wymieszaj wszystkie składniki, z wyjątkiem soli i oliwy z oliwek, zaczynając od 60% wody w miesiarce spiralnej przez 3 minuty, na wolnych obrotach
2. Mieszaj przez 20 minut na szybkich obrotach, dodając powoli pozostałą część wody
3. Dodaj sól w ciągu ostatnich 5 minut mieszania i oliwę w ciągu ostatnich 3 minut mieszania
4. Odstaw ciasto na 120 minut w temperaturze pokojowej
5. Odważ ciasto na kęsy po 300 g, uformuj lekki kształt i pozostaw na posypanej mąką stolnicy na 60-90 minut w temperaturze pokojowej
6. Dociśnij ciasto palcami i udekoruj wybranymi dodatkami
7. Piecz przez 8 minut w temperaturze 290°C, z zaparowaniem

Sposób użycia

10% w stosunku do masy mąki

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,599.00
Energia (kcal)
380.00
Tłuszcz (g)
6.80
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.20
Węglowodany (g)
53.90
Cukry (g)
2.60
Błonnik (g)
4.90
Białko (g)
24.00
Sól (g)
0.03

Składniki

drożdże naturalne, mąka SOJOWA, mąka ryżowa, GLUTEN PSZENNY, mąka ze słodu JĘCZMIENNEGO, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
TOMI00-91241100
10 kg
Worek