PIECZYWO MELON MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

240 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, jęczmień, gluten

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Melon Mix
0.330
Mąka pszenna T650
1.000
Zakwas żytni Bakels
0.070
Drożdże prasowane
0.060
Woda
0.730
Waga całkowita: 2.190

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28°C, leżakowanie w dzieży: 15 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 500 g
- wstawić do garowni; temp. ok. 37°C, wilgotność 65%, czas ok. 35 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 30 s, temp. startowa pieca: 230°C
- temp. wypieku: 210°C, piec przez 10 min,
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 25 min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1600
Energia (kcal)
380
Tłuszcz (g)
13
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.0
Węglowodany (g)
43
Cukry (g)
8,5
Błonnik (g)
10
Białko (g)
17
Sól (g)
5,88

Składniki

siemię lniane, maka PSZENNA bogata w błonnik, pestki melona, mąka PSZENNA, cukier, sól, GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski PSZENNY suszony, mąka JĘCZMIENNA słodowana, emulgator E472e, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3976
20 kg
Worek
60

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Melon Mix
0.330
Mąka pszenna T650
1.000
Zakwas żytni Bakels
0.070
Drożdże prasowane
0.060
Woda
0.730
Waga całkowita: 2.190

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28°C, leżakowanie w dzieży: 15 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 500 g
- wstawić do garowni; temp. ok. 37°C, wilgotność 65%, czas ok. 35 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 30 s, temp. startowa pieca: 230°C
- temp. wypieku: 210°C, piec przez 10 min,
- otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 25 min

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1600
Energia (kcal)
380
Tłuszcz (g)
13
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.0
Węglowodany (g)
43
Cukry (g)
8,5
Błonnik (g)
10
Białko (g)
17
Sól (g)
5,88

Składniki

siemię lniane, maka PSZENNA bogata w błonnik, pestki melona, mąka PSZENNA, cukier, sól, GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski PSZENNY suszony, mąka JĘCZMIENNA słodowana, emulgator E472e, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3976
20 kg
Worek
60