Pieczywo Proso Mix

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

240 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, żyto, gluten

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pieczywo Proso Mix
0.420
Mąka pszenna T650
1.000
Zakwas żytni Bakels
0.040
Drożdże prasowane
0.075
Woda
0.920
Waga całkowita: 2.455

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 4 min na wolnych obrotach, 5 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 - 28°C,
- Leżakowanie w dzieży: 15 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 400 g,
- Garowanie: temperatura 37°C, wilgotność 60%, czas ok. 35 min,
- Naciąć wierzch wyrobów według uznania
- Temperatura startowa pieca 230°C,
- Wstawić do pieca i zaparować przez 30 s,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 20 min przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 25 min.

W przypadku wypieku bułek należy zmienić typ mąki pszennej na T500, usunąć z receptury Zakwas żytni Bakles. oraz skrócić czas wypieku

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1600
Energia (kcal)
380
Tłuszcz (g)
15
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.0
Węglowodany (g)
39
Cukry (g)
8,5
Białko (g)
12
Sól (g)
5,09

Składniki

siemię lniane, mąka PSZENNA, proso łuskane, ziarno ŻYTA cięte, płatki PSZENNE, błonnik PSZENNY, słonecznik nasiona łuskane, sól, cukier, olej rzepakowy, dekstroza, GLUTEN PSZENNY, emulgator E472e, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3921
20 kg
Worek
60

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Pieczywo Proso Mix
0.420
Mąka pszenna T650
1.000
Zakwas żytni Bakels
0.040
Drożdże prasowane
0.075
Woda
0.920
Waga całkowita: 2.455

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 4 min na wolnych obrotach, 5 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 26 - 28°C,
- Leżakowanie w dzieży: 15 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 400 g,
- Garowanie: temperatura 37°C, wilgotność 60%, czas ok. 35 min,
- Naciąć wierzch wyrobów według uznania
- Temperatura startowa pieca 230°C,
- Wstawić do pieca i zaparować przez 30 s,
- Temperatura wypieku 210°C,
- Piec przez 20 min przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 25 min.

W przypadku wypieku bułek należy zmienić typ mąki pszennej na T500, usunąć z receptury Zakwas żytni Bakles. oraz skrócić czas wypieku

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1600
Energia (kcal)
380
Tłuszcz (g)
15
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.0
Węglowodany (g)
39
Cukry (g)
8,5
Białko (g)
12
Sól (g)
5,09

Składniki

siemię lniane, mąka PSZENNA, proso łuskane, ziarno ŻYTA cięte, płatki PSZENNE, błonnik PSZENNY, słonecznik nasiona łuskane, sól, cukier, olej rzepakowy, dekstroza, GLUTEN PSZENNY, emulgator E472e, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3921
20 kg
Worek
60