Informacje ogólne
Bardzo łatwe w przygotowaniu, wysokiej jakości nadzienia owocowe w formie proszku. W swoim składzie zawierają liofilizowane (suszone ze stanu zamrożenia) owoce, dzięki czemu po połączeniu z wodą, stają się niemal tak aromatyczne, jak świeże owoce.
Przygotowana według receptury masa jest termostabilna zarówno w trakcie wypieku, jak i zamrażania. Używając w recepturze przegotowanej wody, otrzymamy masę owocową możliwą do spożycia na surowo. Ponadto receptury podstawowe można wzbogacić przez dodanie świeżych lub mrożonych owoców.
Przygotowane na bazie Pol Mix-ów masy nadają się do wyrobu tart owocowych, jako nadzienia do bułek i ciast drożdżowych, ciastek francuskich i półfrancuskich oraz jako stabilizator do ubitej śmietany. Surowce te są łatwe w przechowywaniu, w każdej chwili możemy w szybki sposób przygotować tyle nadzienia, ile dokładnie potrzebujemy. Dzięki temu są idealnym rozwiązaniem dla gastronomii, gdzie można zastosować je do polewania gofrów czy do przekładania naleśników.