RENSHAW® EXTRA, RÓŻOWY – RÓŻOWA MASA CUKROWA DO POWLEKANIA I DEKORACJI

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

730 dni

Rodzaj

Rodzaj

masa plastyczna

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Marki

Marki

Renshaw®

Function

Function

Dekoracja

Metoda

Przed użyciem masa powinna zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.

Sposób użycia

Przed użyciem masa powinna zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,693.00
Energia (kcal)
400.00
Tłuszcz (g)
5.70
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.20
Węglowodany (g)
88.00
Cukry (g)
82.00
Białko (g)
0.00
Sól (g)
0.06

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć:, E422, emulgatory:, E471, barwniki:, E153, stabilizatory:, E466, E413, substancja konserwująca:, E202, aromat, barwniki:, azorubina

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
TOBB04-02878
6 x 1 kg
Woreczki/saszetki w pudełku

dystrybutorzy

FirmaFirma
Kod dystrybutora
Rozmiar opakowania
Contact
FirmaFirma:
Kod dystrybutora:
Rozmiar opakowania:
Contact:

Metoda

Przed użyciem masa powinna zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.

Sposób użycia

Przed użyciem masa powinna zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,693.00
Energia (kcal)
400.00
Tłuszcz (g)
5.70
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.20
Węglowodany (g)
88.00
Cukry (g)
82.00
Białko (g)
0.00
Sól (g)
0.06

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć:, E422, emulgatory:, E471, barwniki:, E153, stabilizatory:, E466, E413, substancja konserwująca:, E202, aromat, barwniki:, azorubina

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
TOBB04-02878
6 x 1 kg
Woreczki/saszetki w pudełku

dystrybutorzy

FirmaFirma
Kod dystrybutora
Rozmiar opakowania
Contact
FirmaFirma:
Kod dystrybutora:
Rozmiar opakowania:
Contact: