ŚRÓDZIEMNOMORSKI MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, gluten

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Śródziemnomorski mix
8.000
Mąka żytnia T720
8.000
Zakwas żytni naturalny
4.000
Drożdże prasowane
0.400
Sól biała
0.150
Woda
12.000
Waga całkowita: 32.550
Grupa dekoracja
Składnik
KG
Słonecznik nasiona łuskane
4.000
wiórki serowe
4.000
Waga całkowita: 8.000

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 9 min na wolnych obrotach; 3 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28 °C,
- leżakowanie w dzieży: 45 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 400 g,
- kęsy obtoczyć dokładnie w mieszance słonecznika i wiórków żółtego sera,
- przełożyć do foremek
- wstawić do garowni: temperatura około 32°C, wilgotność 70%, czas około 40 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
- temperatura startowa pieca 230 °C,
- temperatura wypieku 190 °C,
- piec przez 10minut przy zamkniętym lufcie
- następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary
- piec przez kolejne 30min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1485
Energia (kcal)
351
Tłuszcz (g)
2,27
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0,36
Węglowodany (g)
64,59
Cukry (g)
6,94
Błonnik (g)
5,62
Białko (g)
12,20
Sól (g)
3,18

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), GLUTEN PSZENNY, cebulka prażona, papryka, sól, pieprz suszony, pomidory suszone w proszku, oregano, ekstrakt drożdżowy, naturalne aromaty bazylii i czosnku, regulator kwasowości E330, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39425
8 kg
Worek
560

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Śródziemnomorski mix
8.000
Mąka żytnia T720
8.000
Zakwas żytni naturalny
4.000
Drożdże prasowane
0.400
Sól biała
0.150
Woda
12.000
Waga całkowita: 32.550
Grupa dekoracja
Składnik
KG
Słonecznik nasiona łuskane
4.000
wiórki serowe
4.000
Waga całkowita: 8.000

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 9 min na wolnych obrotach; 3 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28 °C,
- leżakowanie w dzieży: 45 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 400 g,
- kęsy obtoczyć dokładnie w mieszance słonecznika i wiórków żółtego sera,
- przełożyć do foremek
- wstawić do garowni: temperatura około 32°C, wilgotność 70%, czas około 40 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10s,
- temperatura startowa pieca 230 °C,
- temperatura wypieku 190 °C,
- piec przez 10minut przy zamkniętym lufcie
- następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary
- piec przez kolejne 30min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1485
Energia (kcal)
351
Tłuszcz (g)
2,27
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0,36
Węglowodany (g)
64,59
Cukry (g)
6,94
Błonnik (g)
5,62
Białko (g)
12,20
Sól (g)
3,18

Składniki

mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), GLUTEN PSZENNY, cebulka prażona, papryka, sól, pieprz suszony, pomidory suszone w proszku, oregano, ekstrakt drożdżowy, naturalne aromaty bazylii i czosnku, regulator kwasowości E330, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39425
8 kg
Worek
560