Informacje ogólne
Baza biszkoptowo – tłuszczowa do wypieku wyrobów o głębokim czekoladowym kolorze, smaku gorzkiej czekolady i dużej wilgotności utrzymującej się do kilku dni.
Surowiec nadaje się do produkcji blatów pod kostki, spodów do tortów oraz muffinek. Zwięzła struktura pozwala na utrzymanie podczas wypieku owoców, sera twarogowego czy mas typu Pol-Mix Kokosowy. Ciasto czekoladowe nadaje się do produkcji zarówno w pracowniach rzemieślniczych, jak i w zakładach zautomatyzowanych.
Gotowe ciasto ma zawsze niezmiennie tę samą jakość i apetyczny wygląd, możemy je od razu kroić i przekładać. Spoista struktura pozwala również uzyskać cieńsze niż standardowe warstwy.
Największe korzyści Ucieranego Czekoladowego:
– intensywnie czekoladowy smak i zapach
– bardzo wilgotny miękisz
– niespotykana ciemna barwa
– bardzo szybkie przygotowanie
– brak odpowiedników na rynku
– nawiązanie do tradycyjnych ciast
– szerokie zastosowanie.