UCIERANE CZEKOLADOWE

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

360 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, gluten

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ucierane czekoladowe
1.000
Jaja kurze całe
0.500
Olej rzepakowy
0.350
Woda
0.250
Waga całkowita: 2.100

Metoda

- połączyć wszystkie składniki ciasta,
- mieszać "liściem" 1 minutę na wolnych obrotach (można również zamieszać ręcznie, im ciasto mniej "umęczone" tym lepiej)
- wylać ciasto do foremek lub na blachę wypiekową wyłożoną papierem pergaminowym,
- piec w temperaturze 170 °C:
*blat przez około 25 minut
*babka o naważce 0,35 kg przez około 45 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,636.00
Energia (kcal)
386.00
Tłuszcz (g)
3.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.00
Węglowodany (g)
80.00
Cukry (g)
48.00
Błonnik (g)
4.00
Białko (g)
5.00
Sól (g)
1.00

Składniki

cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory: E475, E481, E433, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: E450 i E500, sól, GLUTEN PSZENNY, aromat

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38286
12,5 kg
Worek
500

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ucierane czekoladowe
1.000
Jaja kurze całe
0.500
Olej rzepakowy
0.350
Woda
0.250
Waga całkowita: 2.100

Metoda

- połączyć wszystkie składniki ciasta,
- mieszać "liściem" 1 minutę na wolnych obrotach (można również zamieszać ręcznie, im ciasto mniej "umęczone" tym lepiej)
- wylać ciasto do foremek lub na blachę wypiekową wyłożoną papierem pergaminowym,
- piec w temperaturze 170 °C:
*blat przez około 25 minut
*babka o naważce 0,35 kg przez około 45 minut

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,636.00
Energia (kcal)
386.00
Tłuszcz (g)
3.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
2.00
Węglowodany (g)
80.00
Cukry (g)
48.00
Błonnik (g)
4.00
Białko (g)
5.00
Sól (g)
1.00

Składniki

cukier, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emulgatory: E475, E481, E433, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: E450 i E500, sól, GLUTEN PSZENNY, aromat

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
38286
12,5 kg
Worek
500