WHITE SWEET WHIP – KREM ROŚLINNY Z CUKREM

Przechowywanie

Przechowywanie

Nie zamrażać, W chłodnych i suchych warunkach (< 18 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

365 dni

Rodzaj

Rodzaj

płyn

Alergeny

Alergeny

mleko krowie, laktoza, soja

Kategoria

Kategoria

Kremy Roślinne

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Sposób użycia

Wskazówki:
- produkt jest bezpośrednio gotowy do użycia,
- dla uzyskania najlepszego efektu schłodzić przed ubiciem do temperatury około +5°C (najlepiej poprzez przetrzymanie w chłodni przez 24h),
- w początkowej fazie ubijać na średnich obrotach, po 1-2 minutach przełączyć na obroty wysokie,
- czas ubijania jest zależny od rodzaju użytej maszyny oraz oczekiwanej konsystencji i objętości (maksymalny przyrost objętości 400%),
- należy uważać, żeby nie ubijać kremu zbyt długo, aby nie wystąpił efekt przebicia,
- w przypadku, gdy nastąpi efekt przebicia defekt można łatwo naprawić poprzez delikatny dodatek mleka lub kolejnej porcji kremu roślinnego (10 - 20%),
- ubity krem przechowywać pod przykryciem w warunkach chłodniczych,
- nie zamrażać przed ubijaniem,
- ubity krem nadaje się do zamrażania.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,210.00
Energia (kcal)
290.00
Tłuszcz (g)
28.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
26.00
Węglowodany (g)
11.00
Cukry (g)
9.50
Białko (g)
0.60
Sól (g)
0.06

Składniki

woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych), cukier, stabilizator: E466, E420, E460, emulgatory:, E472b, lecytyna SOJOWA, E471, białka MLEKA, sól, aromat, regulator kwasowości:, E340, E331, barwnik: E160a

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4206
12 L
Kartonik UHT
864

Dodatkowe informacje

Krem roślinny Bakels bardzo dobrze ubija się z dodatkiem śmietan zwierzęcych, co wzbogaca jego walory smakowe i dodatkowo zapobiega wysychaniu. Tak przygotowaną masę można wykorzystać do wykończeń tortów w stylu angielskim i komponowania róż śmietanowych.

Sposób użycia

Wskazówki:
- produkt jest bezpośrednio gotowy do użycia,
- dla uzyskania najlepszego efektu schłodzić przed ubiciem do temperatury około +5°C (najlepiej poprzez przetrzymanie w chłodni przez 24h),
- w początkowej fazie ubijać na średnich obrotach, po 1-2 minutach przełączyć na obroty wysokie,
- czas ubijania jest zależny od rodzaju użytej maszyny oraz oczekiwanej konsystencji i objętości (maksymalny przyrost objętości 400%),
- należy uważać, żeby nie ubijać kremu zbyt długo, aby nie wystąpił efekt przebicia,
- w przypadku, gdy nastąpi efekt przebicia defekt można łatwo naprawić poprzez delikatny dodatek mleka lub kolejnej porcji kremu roślinnego (10 - 20%),
- ubity krem przechowywać pod przykryciem w warunkach chłodniczych,
- nie zamrażać przed ubijaniem,
- ubity krem nadaje się do zamrażania.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,210.00
Energia (kcal)
290.00
Tłuszcz (g)
28.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
26.00
Węglowodany (g)
11.00
Cukry (g)
9.50
Białko (g)
0.60
Sól (g)
0.06

Składniki

woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny (z ziaren palmowych), cukier, stabilizator: E466, E420, E460, emulgatory:, E472b, lecytyna SOJOWA, E471, białka MLEKA, sól, aromat, regulator kwasowości:, E340, E331, barwnik: E160a

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4206
12 L
Kartonik UHT
864

Dodatkowe informacje

Krem roślinny Bakels bardzo dobrze ubija się z dodatkiem śmietan zwierzęcych, co wzbogaca jego walory smakowe i dodatkowo zapobiega wysychaniu. Tak przygotowaną masę można wykorzystać do wykończeń tortów w stylu angielskim i komponowania róż śmietanowych.