Informacje ogólne
Sproszkowany zakwas z pszenicy orkisz wzbogacający pieczywo o bukiet aromatów, smak i świeżość.
Wyprodukowany z naturalnych składników.
W suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, T< 50ºC
270 dni
gluten, orkisz, żyto, pszenica
Dozowanie: 8 % zakwasu na masę mąki w recepturze.
8%
zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA, słód PSZENNY, błonnik PSZENNY, enzymy (PSZENNE), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, kultury starterowe
Dozowanie: 8 % zakwasu na masę mąki w recepturze.
8%
zakwas (PSZENICA ORKISZ, kultury startowe), mąka PSZENNA, mąka ŻYTNIA, słód PSZENNY, błonnik PSZENNY, enzymy (PSZENNE), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, kultury starterowe