ZIEMIAŃSKI MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

ciemnym i suchym miejscu (<25 °C)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

365 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

pszenica, gluten

Składniki

Składniki

Dla wegetarian

Gotowy produkt

Gotowy produkt

bułka, chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ziemiański Mix
0.500
Mąka pszenna T750
1.100
Mąka żytnia T720
0.500
Zakwas żytni naturalny
0.500
Sól biała
0.030
Drożdże prasowane
0.100
Woda
1.500
Waga całkowita: 4.230

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 7 min na wolnych obrotach; 3 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28 °C,
- leżakowanie w dzieży: 10 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 500 g,
- wstawić do garowni: temperatura około 32°C, wilgotność 70%, czas około 40 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania i / lub posypać dodatkami
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 15s,
- temperatura startowa pieca 230 °C,
- temperatura wypieku 200 °C,
- piec przez 10s. następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary
- piec przez kolejne 30min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
350.00
Tłuszcz (g)
4.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.00
Węglowodany (g)
62.00
Cukry (g)
6.00
Białko (g)
14.00
Sól (g)
5.30

Składniki

mąka PSZENNA, płatki ziemniaczane, GLUTEN PSZENNY, sól, cukier, E471, regulator kwasowości E330, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3974
20 kg
Worek
720

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Ziemiański Mix
0.500
Mąka pszenna T750
1.100
Mąka żytnia T720
0.500
Zakwas żytni naturalny
0.500
Sól biała
0.030
Drożdże prasowane
0.100
Woda
1.500
Waga całkowita: 4.230

Metoda

- odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 7 min na wolnych obrotach; 3 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 - 28 °C,
- leżakowanie w dzieży: 10 min,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka: 500 g,
- wstawić do garowni: temperatura około 32°C, wilgotność 70%, czas około 40 min,
- naciąć wierzch wyrobów według uznania i / lub posypać dodatkami
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 15s,
- temperatura startowa pieca 230 °C,
- temperatura wypieku 200 °C,
- piec przez 10s. następnie otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary
- piec przez kolejne 30min.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,450.00
Energia (kcal)
350.00
Tłuszcz (g)
4.00
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.00
Węglowodany (g)
62.00
Cukry (g)
6.00
Białko (g)
14.00
Sól (g)
5.30

Składniki

mąka PSZENNA, płatki ziemniaczane, GLUTEN PSZENNY, sól, cukier, E471, regulator kwasowości E330, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
3974
20 kg
Worek
720