ŻYTNI MIX

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (4 - 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

270 dni

Rodzaj

Rodzaj

sypki

Alergeny

Alergeny

gluten, pszenica, żyto

Kategoria

Kategoria

Miksy Piekarskie

Gotowy produkt

Gotowy produkt

chleb, wyroby piekarnicze

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Żytni Mix
1.000
Mąka żytnia T720
2.000
Drożdże prasowane
0.040
Zakwas żytni naturalny
1.000
Sól biała
0.030
Woda (ciepła)
1.500
Waga całkowita: 5.570

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 8 min na wolnych obrotach, 2 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 28 - 30 °C,
- Leżakowanie w dzieży: 40 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 500 g,
- podzielone kęsy przełożyć do foremek,
- temperatura 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 35 - 40 min,
- Wstawić do pieca i zaparować przez ok. 30 s,
- Temperatura startowa pieca 240°C,
- Temperatura wypieku 205°C,
- Piec przez 2 minuty przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 43 minuty.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1398
Energia (kcal)
331
Tłuszcz (g)
2.27
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.49
Węglowodany (g)
57.85
Cukry (g)
0.37
Błonnik (g)
8.49
Białko (g)
15.42
Sól (g)
2.98

Składniki

mąka ŻYTNIA, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39186
20 kg
Worek
50

Składniki

Grupa ciasto
Składnik
KG
Żytni Mix
1.000
Mąka żytnia T720
2.000
Drożdże prasowane
0.040
Zakwas żytni naturalny
1.000
Sól biała
0.030
Woda (ciepła)
1.500
Waga całkowita: 5.570

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- Miesienie (maszyna spiralna) 8 min na wolnych obrotach, 2 min na szybkich obrotach,
- Temperatura ciasta: 28 - 30 °C,
- Leżakowanie w dzieży: 40 min,
- Podzielić ciasto na kęsy - naważka 500 g,
- podzielone kęsy przełożyć do foremek,
- temperatura 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 35 - 40 min,
- Wstawić do pieca i zaparować przez ok. 30 s,
- Temperatura startowa pieca 240°C,
- Temperatura wypieku 205°C,
- Piec przez 2 minuty przy zamkniętym lufcie, otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 43 minuty.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1398
Energia (kcal)
331
Tłuszcz (g)
2.27
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.49
Węglowodany (g)
57.85
Cukry (g)
0.37
Błonnik (g)
8.49
Białko (g)
15.42
Sól (g)
2.98

Składniki

mąka ŻYTNIA, mąka PSZENNA wzbogacona (mąka PSZENNA, węglan wapnia, niacyna, żelazo, tiamina), GLUTEN PSZENNY, zakwas piekarski ŻYTNI suszony, sól, olej rzepakowy, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy E300, enzymy

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
39186
20 kg
Worek
50