Łatwy przepis

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
2.500
53.20
Jaja
0.600
12.80
Woda
0.600
12.80
Waga całkowita: 3.700
Grupa Polewa
Składnik
KG
%
0.600
12.80
0.200
4.30
Waga całkowita: 0.800
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
%
Orzechy włoskie
0.200
4.30
Waga całkowita: 0.200

Ciasto:

  • wszystkie składniki oprócz orzechów połączyć i wstępnie wymieszać (liściem) przez około 1 minutę na wolnych obrotach
  • następnie oskrobać brzegi kociołka i ponownie mieszać na średnich obrotach przez 3-4 minuty
  • przygotowane ciasto wylać do spryskanych SPRINK lub nasmarowanych tłuszczem forem kominowych (po 400g)
  • przed wylaniem ciasta na dno foremki wysypać po ok 20g orzechów, pozostawiając część do dekoracji
  • pieczemy ok 50 minut na otwartych luftach w temperaturze 175°C
  • po wypieku studzimy i wykańczamy polewą czekoladową

Polewa czekoladowo-truflowa:

  • po rozpuszczeniu Non tempa dodać Truflę kakaową i ponownie rozpuścić
  • po oblaniu dekorować według uznania

 

 

wydajność: 9 x 400 g