Nowość

Grupa Baton karmelowy
Składnik
KG
%
0.440
38.30
płatki kukurydziane
0.350
30.40
Margaryna
0.130
11.30
Syrop glukozowy
0.130
11.30
0.100
8.70
Waga całkowita: 1.150

- margarynę podgrzać ze syropem (zagotować)
- dodać karmel "Krówka Śmieszka" i wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy
- całość wymieszać w kociołku z płatkami kukurydzianymi
- spód blaszki wyłożyć pergaminem i rozprowadzić masę karmmelową lekko ją ugniatając
- odstawić w chłodne miejsce do czasu utwardzenia się masy
- wyciągnąć z formy, odwrócić i zdjąć pergamin
- podgrzać masę Chockex Dark i oblać powierzchnię batonu
- po zastygnięciu Chockex ponownie odwrócić
- wykończyć dekoracyjnie podgrzaną masą karmelową "Krówka Śmieszka" tworząc poprzeczne paski.
Baton można kroić w dowolne pasy/kostki, ponadto samą masę można formować także w innych formach (np. do muffinów, w kształtkach lub foremkach okrągłych)

wydajność: 1 blaszka 60 x 10 cm, ok 1200 g

Doskonała forma, słodki, karmelowy smak i aromat. Niezwykła lekkość i chrupkość.

Grupa Baton malinowy
Składnik
KG
%
0.440
38.30
płatki kukurydziane
0.350
30.40
Margaryna
0.130
11.30
Syrop glukozowy
0.130
11.30
0.100
8.70
Waga całkowita: 1.150

- margarynę podgrzać ze syropem (zagotować)
- dodać karmel o smaku malinowym i wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy
- całość wymieszać w kociołku z płatkami kukurydzianymi
- spód blaszki wyłożyć pergaminem i rozprowadzić masę karmmelową lekko ją ugniatając
- odstawić w chłodne miejsce do czasu utwardzenia się masy
- wyciągnąć z formy, odwrócić i zdjąć pergamin
- podgrzać masę Chockex Ruby i oblać powierzchnię batonu
- po zastygnięciu Chockex ponownie odwrócić
- wykończyć dekoracyjnie podgrzaną masą Karmel o smaku malinowym, tworząc poprzeczne paski.

Baton można kroić w dowolne pasy/kostki, ponadto samą masę można formować także w innych formach (np. do muffinów, w kształtkach lub foremkach okrągłych)

wydajność: 1 blaszka 60 x 10 x 5 cm