Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Baton karmelowy
Składnik
KG
0.650
płatki kukurydziane
0.350
0.100
Waga całkowita: 1.100
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
0.100
Waga całkowita: 0.100

Płatki kukurydziane uprażyć w piecu na ciemno-złoty kolor i ostudzić.  KARMEL „KRÓWKA ŚMIESZKA” podgrzać do temperatury około 35°C. Podgrzany Karmel i płatki wymieszać w kociołku mikserem za pomocą mieszadła płaskiego, na niskich obrotach unikając nadmiernego zgniatania płatków.
Spód blaszki o wymiarach 60 x 10 cm wyłożyć pergaminem. Przygotowaną masę wyłożyć do blaszki lekko ugniatając. Odstawić w chłodne miejsce do czasu utwardzenia się masy. Utwardzony baton wyjąć z blaszki, obrócić i zdjęć pergamin.
Roztopić polewę CHOKEX NON-TEMP DARK, oblać nią baton, po zastygnięciu – ponownie obrócić.
Do dekoracji użyć lekko podgrzanej masy KARMEL „KRÓWKA ŚMIESZKA” tworząc fantazyjny wzór lub poprzeczne paski na powierzchni.
Baton można kroić w dowolne pasy/kostki, ponadto samą masę można formować także w innych formach (np. do muffinów, w kształtkach lub foremkach okrągłych)

wydajność: 1 blaszka 60 x 10 cm, ok 1200 g

Doskonała forma, słodki, karmelowy smak i aromat. Niezwykła lekkość i chrupkość.