Nowość

Nowość

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
2.300
35.90
Jaja
0.850
13.30
Olej
0.750
11.70
Woda
0.510
8.00
Waga całkowita: 4.410
Grupa dekoracja
Składnik
KG
%
1.200
18.70
Waga całkowita: 1.200
Grupa kruszonka karmelowa
Składnik
KG
%
0.200
3.10
Margaryna
0.200
3.10
Mąka pszenna
0.200
3.10
Cukier
0.200
3.10
Waga całkowita: 0.800

Wszystkie składniki połączyć i mieszać na 2 biegu przez 3 minuty płaskim mieszadłem.
Gotowe ciasto rozłożyć do czterech forem do Babki ż Metra (60 x 10 x 5 cm) wyłożonych pergaminem.

Za pomocą rękawa cukierniczego nanieść wzdłuż trzy paski Carmel Cream po 300g na każdą babkę.
Całość posypać kruszonką o smaku karmelowym dozując po około 200g na każdą babkę.

Czas pieczenia około 50 minut.
Temperatura wypieku 180°C

wydajność: 4 blaszki 60x10 cm