Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
2.000
25.10
Jaja
1.000
12.60
Olej
0.700
8.80
Woda
0.400
5.00
Waga całkowita: 4.100
Grupa Masa serowo-kokosowa
Składnik
KG
%
1.000
12.60
Ser biały
0.800
10.10
Woda
0.400
5.00
Waga całkowita: 2.200
Grupa Nadzienie
Składnik
KG
%
Nadzienie śliwkowe
1.200
15.10
Waga całkowita: 1.200
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
%
0.400
5.00
Migdały
0.060
0.80
Waga całkowita: 0.460

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i mieszać na wolnych obrotach 1 minutę. Po wymieszaniu wyłożyć na blachę 60 x 40 cm.

Masa serowo-kokosowa: Pol-mix kokosowy połączyć z wodą i wymieszać przez 5 minut, następnie dodać ser i połączyć.
Połowę przygotowanej masy wyszprycować na wyłożone do blachy ciasto, nakładać paski o szerokości ok. 2 cm, na te pasy wyszprycować nadzienie śliwkowe  w paski, a następnie - na nadzienie śliwkowe - ponownie wyszprycować masę kokosową.
Piec przez około 60 minut w temperaturze 180°C

Dekoracja: Po wypieczeniu i ostudzeniu rozpuścić 400 g żelu Donut-glaze Neutral i nanieść równomiernie na wystudzone ciasto.
Dekorować płatkami migdałów, pozostawić do wystygnięcia.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm

Smaczny i efektowny placek o charakterze ciasta intensywnie czekoladowego z dodatkiem kokosa i nadzienia śliwkowego.