Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
2.000
Jaja
1.000
Olej
0.700
Woda
0.400
Waga całkowita: 4.100
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
0.750
Woda
0.350
Jabłka prażone
1.000
0.300
Wiórki kokosowe
0.050
Waga całkowita: 2.450

Wykonanie ciasto:

  • Wszystkie składniki połączyć razem i mieszać na wolnych obrotach ok. 1 minutę
  • Całość wyłożyć na blachę z pergaminem

Wykonanie dekoracji:

  • Polmix kokosowy oraz wodę mieszać na średnich obrotach około 5 minut
  • Za pomocą rękawa nanieść poprzeczne paski szerokości ok 2 cm na ciasto czekoladowe
  • W odwrotną stronę pasków kokosowych nanieść za pomocą rękawa podobne paski z jabłek prażonych
  • Całość piec w temp 175°C przez ok. 55 minut (otwarty luft)

Po wypieczeniu i wystudzeniu placka wykończyć go glazurą Donut glaze neutrał (ok. 300g) i posypać wiórkami kokosowymi.

wydajność: 1 x blacha 40 x 60 cm