Karaibska Pychotka
Karaibska pychotka to wspaniałe ciasto o wyraźnym, czekoladowym smaku przełamanym lekką kwaskowością polskich jabłek. Całość dopełnia nuta kokosowa nadająca egzotyczny charakter wyrobu. To ciekawe połączenie buduje skojarzenia z podróżą i przyjemnością, a dzięki jabłkom czuć powiew owocowej świeżości. Całość dobrze prezentuje się w ladzie cukierniczej przyciągając uwagę konsumentów.
Ciasto zostało oparte o recepturę na bazie naszego produktu – CZEKOLADOWE UCIERANE – świetny miks, łatwy w przygotowaniu, idealny zarówno do dużej, jak i standardowej produkcji. Wsad kokosowy wykonano w oparciu o POL MIX KOKOSOWY. Całość została pokryta żelem cukierniczym DONUT GLAZE, który oprócz wydłużenia świeżości wyrobu, nadaje mu świetny wygląd i uwypukla barwę. Użyte do ostatecznej dekoracji wiórki kokosowe łatwo i trwale przyklejają się do żelu oraz podkreślają „karaibski” smak ciasta.