Nowość

Nowość

Grupa ciasto
Składnik
KG
%
1.000
36.00
Jaja
0.365
13.20
Olej
0.330
11.90
Woda
0.230
8.30
Orzechy włoskie
0.250
9.00
Waga całkowita: 2.175
Grupa dekoracja
Składnik
KG
%
Orzechy włoskie
0.200
7.20
0.100
3.60
Waga całkowita: 0.300
Grupa kruszonka
Składnik
KG
%
kruszonka
0.300
10.80
Waga całkowita: 0.300

- wymieszać wszystkie składniki na niskich obrotach przez 1 minutę,
- zeskrobać ciasto z brzegów miski
- dodać kruszone orzechy włoskie
- miksować przez 4 minuty na średnich obrotach;
- naważka ok. 350 g (forma papierowa, 9 sztuk)
- na ciasto ułożyć połówki orzechów
- zasypać kruszonką
- piec w temperaturze 180°C (góra i dół, otwarte lufty)
- czas pieczenia: około 55-65 minut (piec obrotowy: 175°C, ok. 50 minut)
- rozgrzać Chockex Dark do temperatury ok 35°C i udekorować wystudzone ciasto

wydajność: 9 form papierowych 20 cm