Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Blat biszkoptowo-tłuszczowy
Składnik
KG
0.660
Jaja
0.800
Olej
0.600
Woda
0.060
Cukier
0.730
Waga całkowita: 2.850
Grupa Krem
Składnik
KG
Margaryna
0.650
Mleko skondensowane słodzone
0.550
1.400
Waga całkowita: 2.600
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
Orzechy włoskie
0.200
0.500
0.100
Waga całkowita: 0.800

Blaty: BABKĘ Z METRA i wszystkie składniki mieszamy i napowietrzamy przez 5 minut na szybkich obrotach. Wykładamy na wyłożone pergaminem dwie blaszki i rozsmarowujemy. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180*C

Krem: Baza kremowa: margarynę napowietrzamy i stopniowo dodajemy mleko skondensowane słodzone. Taką bazę łączymy z uplastycznioną truflą nugatową i dodajemy uprażone orzechy włoskie (200g). ¾ masy kremowej wykładamy i rozsmarowujemy ma pierwszy blat i przykrywamy drugim blatem.

Dekoracja: pozostałą część masy kremowej rozsmarowujemy na powierzchni i oblewamy polewą nugatową
(np. starta TRUFLA NUGATOWA połączona z CHOKEX NON-TEMP WHITE )