Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
1.000
19.60
Jaja
1.100
21.60
Marchewka
0.900
17.70
Cukier
0.700
13.80
Olej
0.700
13.80
Przyprawa piernikowa
0.090
1.80
Waga całkowita: 4.490
Grupa Kruszonka
Składnik
KG
%
Mąka pszenna
0.275
5.00
Margaryna
0.150
2.90
Cukier
0.150
2.90
Przyprawa piernikowa
0.025
0.50
Waga całkowita: 0.600

CIASTO:

Marchewkę umyć i zetrzeć na średniej wielkości wiórki.

Olej wodę i jaja połączyć z przyprawą oraz cukrem i mieszać na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Dodać mieszankę Yogo-Fruit i mieszać wstępnie na wolnych obrotach, a następnie na szybkich przez 30-40 sekund.
Dodać marchew, ponownie wymieszać do równomiernego rozprowadzenia w cieście.

Formę ciast 40x60 cm spryskać środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożyć papierem do pieczenia,
równomiernie rozprowadzić ciasto.

Do ciasta można użyć dodatkowo uprażonych orzechów włoskich - ilość wg uznania.

KRUSZONKA:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, schłodzić przed dekorowaniem,

Ciasto przed wypiekiem równomiernie udekorować kruszonką.
Do dekoracji użyto także marchewek wykonanych z MASY CUKROWEJ PETTINICE, kolor pomarańczowy i zielony.

 

Piec przez ok 50 minut w 180°C

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm

Proste w przygotowaniu i bardzo lubiane ciasto marchewkowe. Prosta receptura, tylko 5 składników i gwarancja dobrego smaku i pięknego aromatu.