Nowość

Grupa Gol! Wytrawny paluch zawijany
Składnik
KG
1.000
Mąka Graham Typ 1850
0.875
Mąka pszenna
0.125
Drożdże
0.045
Woda
1.000
Margaryna
0.200
Waga całkowita: 3.245

odważyć składniki na ciasto
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie 10 min,
laminować margaryną puff pastry w stosunku do całej ilości ciasta 25%, 3x3
podzielić ciasto na kęsy, nałożyć nadzienie szpinakowe
nadać kształt spirali
wstawić do garowni; temp. ok. 29°C, wilgotność 70%, czas ok. 30-40 min,
wstawić do pieca
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 17 min

Goool! Taką nazwę mają te 3 paluchy ułożone w kształt bramki.
Smaczne, przygotowane z mąki graham i pszennej z dodatkiem GO SPORT MIX BAKELS są idealną przekąską nie tylko po bramce.

Prosta receptura, łatwa forma i estetyka produktu powodują, że podoba się nie tylko kibicom.

Waga 100 gram

Grupa Chrupaki Go Sport
Składnik
KG
1.000
Mąka Graham Typ 1850
0.875
Mąka pszenna
0.125
Drożdże
0.045
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.045

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 3 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
rozwałkować ciasto na grubość 3mm, następnie ciąć na 15 cm paski
naważka 8-10 g
wstawić do pieca
temp. startowa pieca 180°C,
temp. wypieku 160°C,
piec przez 18 min,

Słupek! Co za emocje!
Takich można doświadczyć przy oglądaniu meczu albo chrupaniu Chrupaków GO SPORT.

To idealnie chrupiąca przekąska w postaci solidnego paluszka, nadaje się do chrupania solo, lub z różnego rodzaju dipami i sałatkami.

Waga ok 20-30 gram

Grupa Rożek z farszem serowo-szpinakowym
Składnik
KG
1.000
Mąka Graham Typ 1850
0.875
Mąka pszenna
0.125
Drożdże
0.045
Woda
1.000
Margaryna
0.200
Waga całkowita: 3.245

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie 10 min,
laminować margaryną puff pastry w stosunku do całej ilości ciasta 25%, 3x3
podzielić ciasto na kęsy, nałożyć nadzienie szpinakowe
wstawić do garowni; temp. ok. 29°C, wilgotność 70%, czas ok. 30-40 min,
wstawić do pieca
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 17 minut

Rzut rożny to okazja do bramki i mobilizacja obrony. W naszej propozycji Rzutu Rożnego dokładamy jeszcze piłkarskie "gryźćt trawę", bo walorów smakowych do pieczywa na GO SPORT MIX dodaje farsz serowo-szpinakowy (gotowy lub przygotowany we własnym zakresie).

Waga 120 gram

Grupa Wolny! - Paluchy z posypką
Składnik
KG
1.000
Mąka pszenna
1.000
Drożdże
0.060
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.060

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach; 5 minut na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26 °C,
leżakowanie 10 minut,
rozwałkować wstęgę posmarować olejem rzepakowym , składać 3x3
podzielić ciasto na kęsy, posypać mieszanką przypraw
nadać kształt spirali
wstawić do garowni; temp. ok. 29°C, wilgotność 70%, czas ok. 30-40 minut,
wstawić do pieca ,
temp. startowa pieca 230°C,
temp. wypieku 210°C,
piec przez 17 minut

Rzut wolny! Niemal zawsze jest okazją do gola, aby uchronić się przed konsekwencjami - warto ustawić mur.
Nasz mur to trzy przepyszne paluchy pszenne na mieszance ŚRÓDZEMNOMORSKI MIX, dzięki której od razu otrzymują ciekawy smak i charakter. Idealne jako przekąska w przerwie meczu i nie tylko.

Waga 100 gram

Grupa Żółta kartka
Składnik
KG
0.500
Mąka pszenna
1.500
Drożdże
0.050
Woda
1.000
Waga całkowita: 3.050
Grupa Czerwona kartka
Składnik
KG
1.000
Mąka pszenna
1.000
Drożdże
0.060
Woda
1.100
Waga całkowita: 3.160

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26-28 °C,
leżakowanie w dzieży 15 minut,
podzielić ciasto na kęsy, naważka 70g,
nadać kształt prostokątów, bułkę kukurydzianą i bułkę śródziemnomorską ułożyć obok siebie,
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 minut,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 sekund,
temp. startowa pieca 250°C,
temp. wypieku 240°C,
piec przez 10 minut,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 5 minut

Żółta, czy czerwona? Kartka to zawsze emocje, ale i symbol piłkarskiego zacięcia. Proponujemy formę łączonej bułki: żółta kartka - bułeczka na KUKURYDZIANY MIX, czerwona kartka to ŚRÓDZIEMNOMORSKI MIX.

Idealny duet do fantastycznych kanapek. Kolacja każdego kibica, który lubi grać fair.

Waga 2 x 80 gram

Grupa Hat-Trick! - batony zbożowe
Składnik
KG
1.000
Mąka Graham Typ 1850
0.875
Mąka pszenna
0.125
Drożdże
0.045
Woda
1.000
Żurawina
0.100
Rodzynki
0.080
Kawałki czekolady
0.080
Waga całkowita: 3.305

odważyć składniki na ciasto,
miesienie (maszyna spiralna): 5 minut na wolnych obrotach; 3 minut na szybkich obrotach,
w drugim etapie mieszania dodać, żurawinę, rodzynki, czekoladę
temperatura ciasta: 26 °C,
rozwałkować ciasto na grubość 12mm, następnie ciąć na mniejsze kęsy o dł. 80mm i szerokości 30mm
przełożyć na blachy
wstawić do garowni; temp. ok. 32°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 minut,
wstawić do pieca i zaparować przez ok. 10 s,
temp. startowa pieca 240°C,
temp. wypieku 235°C,
piec przez 10 minut,
otworzyć zasuwę umożliwiającą ucieczkę pary i piec przez kolejne 7 minut

Batoniki zbożowe to idealna propozycja także dla osób aktywnych. Wysoka zawartość ziaren, słodki smak i zwarta formuła tworzą z tego produktu idealny przysmak dla biegaczy, piłkarzy, rowerzystów i każdego, kto także w ramach swojej pracy intensywnie się porusza i musi uzupełniać energię i minerały.

Waga 100 gram

Grupa Ciastka
Składnik
KG
%
1.100
28.20
Jaja
1.100
28.20
Olej
0.700
17.90
Cukier
0.600
15.40
Woda
0.050
1.30
Waga całkowita: 3.550
Grupa Krem
Składnik
KG
%
0.150
3.80
Woda
0.100
2.60
Mleko
0.100
2.60
Waga całkowita: 0.350

CIASTKA:
- jaja, olej, cukier i wodę połączyć razem
- mieszać za pomocą „liścia” ok 3 minut, aż do rozpuszczenia cukru
- dodać mieszankę Yogo-Fruit Mix, mieszać na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji
- szprycować za pomocą rękawa cukierniczego odpowiednią wielkość – ok 4,5 cm średnicy
- piec: 200°C przez około 10- 12 minut

KREM:
- składniki połączyć razem
- mieszać „rózgą” 3 min/ wysokie obroty
- połowę kremu zabarwić barwnikiem spożywczym na czerwony kolor
- wyszprycować połowę ciasteczek białym, połowę czerwonym
- połączyć połówki razem i gotowe!

Słodki smak zwycięstwa! Najlepiej kiedy wygrywają biało-czerwoni, oczywiście! Na tę i inne okazje przygotowaliśmy słodkie, lekkie ciasteczka na bazie mieszanki ciasta ucieranego YOGO-FRUIT oraz roślinnej śmietany INSTANT CREAM.
Pyszne i lekkie, dają radość jak każde zwycięstwo!

Waga ok 30 g.