Łatwy przepis

Łatwy przepis

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
1.000
18.80
Jaja
1.100
20.70
Olej
0.700
13.10
Cukier
0.700
13.10
Woda
0.050
-
Waga całkowita: 3.550
Grupa Owoce
Składnik
KG
%
Owoce świeże
1.000
18.80
Waga całkowita: 1.000
Grupa Beza
Składnik
KG
%
0.025
0.50
Woda
0.250
4.70
Cukier
0.500
9.40
Waga całkowita: 0.775

Ciasto:
- składniki mokre połączyć z cukrem i mieszać rózgą do rozpuszczenia się cukru
- dodać YOGO-FRUIT BAKELS i ubijać przez ok 20 sekund na wysokich obrotach
- gotowe ciasto wyłożyć w ringi po 300g (ok. 11 szt.)
- udekorować świeżymi owocami (np. truskawkami)

Beza:
- namoczyć BEZA ACTIWHITE w wodzie przez ok 15 minut przed ubijaniem
- dodać1/3 ilości cukru i ubijać stopniowo dodając pozostały cukier

- bezę wyszprycować na ciasto w ringach
- posypać kruszonką w.u.
- wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 50-60 minut (otwarte lufty)

wydajność: 11 ringów po 300g

Warunki wystawiania

Warunki wystawiania

W temperaturze otoczenia

Gotowy produkt

Gotowy produkt

Ciasto foremkowe