Warstwa 1: Babkę z metra, olej, jaja, cukier, przyprawę i kakao mieszamy 5 minut, średnie obroty. Wykładamy na blachę 60x40 cm. Na wyłożone ciasto szprycujemy paski z masy Mocktail Spritz. Tak przygotowaną masę zapiekamy w temperaturze 170°C przez ok 25 minut. Warstwa 3: Babkę z metra, olej, jaja, wodę i cukier oraz przyprawę i kakao ubijać przez 5 minut. Uzyskaną masę wyłożyć na blachę 60x40 cm i wypiec w temperaturze 170°C przez ok 25 minut. Warstwa 2 / krem serowy: Żelatynę i cukier zalać wrzącą wodą, wymieszać, dodać mus neutralny. Śmietanę kremówkę ubić z serem do uzyskania gładkiej masy. Do masy serowej dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. 3/4 masy wyłożyć na Warstwę 1 i rozsmarować. Przykryć drugim blatem. Pozostałą część masy posmarować na wierzch ciasta. Dekorować według uznania.