Nowość

Nowość

Grupa Ciasto | warstwa 1
Składnik
KG
0.500
Olej
0.475
Jaja
0.600
Cukier
0.700
Przyprawa piernikowa
0.060
Kakao
0.020
0.900
Waga całkowita: 3.255
Grupa Krem serowy | warstwa 2
Składnik
KG
Ser biały
1.050
Śmietanka kremowa
0.650
Żelatyna
0.015
0.230
Cukier
0.060
0.600
Waga całkowita: 2.605
Grupa Ciasto | warstwa 3
Składnik
KG
0.330
Olej
0.315
Jaja
0.400
Woda
-
Cukier
0.365
Przyprawa piernikowa
0.040
Kakao
0.050
Waga całkowita: 1.500

Warstwa 1: Babkę z metra, olej, jaja, cukier, przyprawę i kakao mieszamy 5 minut, średnie obroty. Wykładamy na blachę 60x40 cm. Na wyłożone ciasto szprycujemy paski z masy Mocktail Spritz. Tak przygotowaną masę zapiekamy w temperaturze 170°C przez ok 25 minut. Warstwa 3:  Babkę z metra, olej, jaja, wodę i cukier oraz przyprawę i kakao ubijać przez 5 minut. Uzyskaną masę wyłożyć na blachę 60x40 cm i wypiec w temperaturze 170°C przez ok 25 minut. Warstwa 2 / krem serowy: Żelatynę i cukier zalać wrzącą wodą, wymieszać, dodać mus neutralny. Śmietanę kremówkę ubić z serem do uzyskania gładkiej masy. Do masy serowej dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. 3/4 masy wyłożyć na Warstwę 1 i rozsmarować. Przykryć drugim blatem. Pozostałą część masy posmarować na wierzch ciasta. Dekorować według uznania.