Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
2.000
Jaja
0.900
Olej
0.700
Woda
0.400
Waga całkowita: 4.000
Grupa Masa owocowa
Składnik
KG
1.700
Żelatyna
0.050
Woda
0.250
Waga całkowita: 2.000
Grupa Polewa
Składnik
KG
0.600
Śmietanka kremowa
0.300
0.150
Waga całkowita: 1.050

Ciasto: olej, wodę i jaja łączymy i mieszamy na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie wsypujemy UCIERANE CZEKOLADOWE i wszystko  wstępnie mieszamy przez 1-2 minuty na niskich obrotach, unikając obrotów szybkich, by nie napowietrzyć ciasta.

Ciasto dzielimy na 2 porcje i wykładamy na blaszki spryskane środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożone pergaminem, ciasto rozsmarowujemy.

Wypiekamy w temp 170°C przez ok 40 min na otwartych luftach. Po wypieku ciasto należy ostudzić.

Masa owocowa: żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, masę PASTRYFILL MARAKUJA podgrzewamy do ok 80°C i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia.

Po wypieczeniu i wystudzeniu ciasta masę owocową wkładamy i rozsmarowujemy na jednej z warstw, po czym nakładamy drugą.

Dekoracja: śmietankę zagotować, połączyć z CHOKEX NON-TEMP DARK i dokładnie wymieszać, po lekkim przestudzeniu - rozsmarować na cieście.

CHOKEX NON-TEMP WHITE podgrzać i wyszprycować w dekoracyjny wzór na polewie.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm

Klasyczne ciasto czekoladowe o pięknej, ciemnej barwie, przekładane masą żelową o smaku marakui (Pastryfill 25% owoców) i dekorowane masą nie wymagającą temperowania,