Masa kokosowa: w gotującej się wodzie rozpuszczamy margarynę i dodajemy POL-MIX KOKOSOWY, mieszamy do uzyskania jednolitej masy przez ok 2 minuty, zostawiamy do przestygnięcia.
Ciasto: olej, wodę i jaja łączymy i mieszamy na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Następnie wsypujemy UCIERANE CZEKOLADOWE i wszystko wstępnie mieszamy przez 1-2 minuty na niskich obrotach, unikając obrotów szybkich, by nie napowietrzyć ciasta.
Ciasto wykładamy na blaszkę spryskaną środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożoną pergaminem, ciasto rozsmarowujemy.
Na powierzchni ciasta układamy śliwki w pasach skośnych. Pomiędzy śliwki szprycujemy przestudzoną masę kokosową, tak aby nie zakryć owoców.
Wypiekamy w temp 170°C przez ok 60 min na otwartych luftach.
Dekoracja: podczas pieczenia przygotowujemy glazurę DONUT GLAZE NEUTRAL podgrzewając ją do ok 40°C i za pomocą pędzelka, po wypieczeniu i wystudzeniu nakładamy na ciasto cienką warstwą.
wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm