Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
2.000
Jaja
0.900
Olej
0.700
Woda
0.400
Waga całkowita: 4.000
Grupa Masa kokosowa
Składnik
KG
0.500
Margaryna
0.100
Woda
0.250
Waga całkowita: 0.850
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
Śliwki
1.000
0.400
Waga całkowita: 1.400

Masa kokosowa:  w gotującej się wodzie rozpuszczamy margarynę i dodajemy POL-MIX KOKOSOWY, mieszamy do uzyskania jednolitej masy przez ok 2 minuty, zostawiamy do przestygnięcia.

Ciasto: olej, wodę i jaja łączymy i mieszamy na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru.

Następnie wsypujemy UCIERANE CZEKOLADOWE i wszystko  wstępnie mieszamy przez 1-2 minuty na niskich obrotach, unikając obrotów szybkich, by nie napowietrzyć ciasta.

Ciasto wykładamy na blaszkę spryskaną środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożoną pergaminem, ciasto rozsmarowujemy.

Na powierzchni ciasta układamy śliwki w pasach skośnych. Pomiędzy śliwki szprycujemy przestudzoną masę kokosową, tak aby nie zakryć owoców.

Wypiekamy w temp 170°C przez ok 60 min na otwartych luftach.

Dekoracja: podczas pieczenia przygotowujemy glazurę DONUT GLAZE NEUTRAL podgrzewając ją do ok 40°C i za pomocą pędzelka, po wypieczeniu i wystudzeniu nakładamy na ciasto cienką warstwą.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm

Klasyczne ciasto czekoladowe, dekorowane owocami i pasami masy kokosowej. Charakterystyczny wygląd zawdzięcza mieszance o mocnym, wyrazistym czekoladowym kolorze oraz efektownej glazurze.