Placek ze śliwkami
Klasyczne ciasto owocowe, uwielbiane przez Klientów każdej cukierni. Przygotowane na mieszance Yogo-Fruit charakteryzuje się wspaniałą strukturą, kolorem i smakiem. Bardzo dobrze podtrzymuje i eksponuje śliwki.
Hit sprzedaży
Hit sprzedaży
SkładnikiOlej, wodę i jaja łączymy z cukrem i mieszamy na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Następnie wsypujemy Yogo Fruit i wszystko wstępnie mieszamy przez chwilę na niskich obrotach, a następnie na szybkich obrotach przez ok 20-40 sekund.
Połowę ciasta wykładamy na blaszkę spryskaną środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożoną pergaminem, ciasto rozsmarowujemy .
Na powierzchni ciasta układamy śliwki w odstępach co druga śliwka.
Po ułożeniu śliwek przykrywamy je pozostałą ilością ciasta i ponownie układamy śliwki co druga, tak, by nie pokrywały się z tymi w warstwie poniżej.
Całość posypujemy kruszonką.
Wypiekamy w temp 170*C przez ok 60 min na otwartych luftach.
wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm
Klasyczne ciasto owocowe, uwielbiane przez Klientów każdej cukierni. Przygotowane na mieszance Yogo-Fruit charakteryzuje się wspaniałą strukturą, kolorem i smakiem. Bardzo dobrze podtrzymuje i eksponuje śliwki.
Boże Narodzenie, Do kawy, Haloween, Karnawał, Przekąska, Święta Wielkanocne, Wesela i jubileusze