Hit sprzedaży

Hit sprzedaży

Grupa Ciasto
Składnik
KG
%
1.000
22.90
Jaja
1.100
25.20
Cukier
0.700
16.10
Olej
0.700
16.10
Woda
0.060
1.40
Waga całkowita: 3.560
Grupa Kruszonka
Składnik
KG
%
Mąka pszenna
0.400
9.20
Margaryna
0.200
4.60
Cukier
0.200
4.60
Waga całkowita: 0.800

Olej, wodę i jaja łączymy z cukrem i mieszamy na wolnych obrotach do czasu całkowitego rozpuszczenia się cukru.

Następnie wsypujemy Yogo Fruit i wszystko  wstępnie mieszamy przez chwilę na niskich obrotach, a następnie na szybkich obrotach przez ok 20-40 sekund.

Połowę ciasta wykładamy na blaszkę spryskaną środkiem antyadhezyjnym SPRINK i wyłożoną pergaminem, ciasto rozsmarowujemy .

Na powierzchni ciasta układamy śliwki w odstępach co druga śliwka.

Po ułożeniu śliwek  przykrywamy je pozostałą ilością ciasta i ponownie układamy śliwki co druga, tak, by nie pokrywały się z tymi w warstwie poniżej.

 

Całość posypujemy kruszonką.

Wypiekamy w temp 170*C przez ok 60 min na otwartych luftach.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm

Klasyczne ciasto owocowe, uwielbiane przez Klientów każdej cukierni. Przygotowane na mieszance Yogo-Fruit charakteryzuje się wspaniałą strukturą, kolorem i smakiem. Bardzo dobrze podtrzymuje i eksponuje śliwki.