Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Pretzel Mix Bakels
0.900
Drożdże
0.040
Woda
0.430
Waga całkowita: 1.370
Grupa Dodatki - ilość według uznania
Składnik
KG
Ser żółty
-
Salami
-
Bekon
-
Kiełbasa
-
Tofu
-
Papryka
-
Brokuły
-
Cebula
-
Szparagi
-
Jarmuż
-
Oliwki czarne
-
Oliwki zielone
-
Mieszanka przypraw
-
Waga całkowita: 0.000

Metoda

- połączyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach
i 4 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26°C, bez leżakowania,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka 100 g,
- formować cienkie linki i układać je w formę tradycyjnego precla,
- na wierzch nałożyć wybrane składniki i przyprawy,
- wstawić do garowni; temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 20-30 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 5 s,
- temperatura startowa pieca 230°C (hert),
- temperatura wypieku 220°C, piec przez 10 - 12 min

Składniki

Grupa Ciasto
Składnik
KG
Pretzel Mix Bakels
0.900
Drożdże
0.040
Woda
0.430
Waga całkowita: 1.370
Grupa Dodatki - ilość według uznania
Składnik
KG
Ser żółty
-
Salami
-
Bekon
-
Kiełbasa
-
Tofu
-
Papryka
-
Brokuły
-
Cebula
-
Szparagi
-
Jarmuż
-
Oliwki czarne
-
Oliwki zielone
-
Mieszanka przypraw
-
Waga całkowita: 0.000

Metoda

- połączyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach
i 4 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26°C, bez leżakowania,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka 100 g,
- formować cienkie linki i układać je w formę tradycyjnego precla,
- na wierzch nałożyć wybrane składniki i przyprawy,
- wstawić do garowni; temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 20-30 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 5 s,
- temperatura startowa pieca 230°C (hert),
- temperatura wypieku 220°C, piec przez 10 - 12 min