Nowość

Nowość

Grupa Ciasto / spód
Składnik
KG
%
0.500
6.20
Jaja
0.275
3.40
Olej
0.175
2.20
Woda
0.125
1.50
Waga całkowita: 1.075
Grupa Masa sernikowa
Składnik
KG
%
Ser biały
3.000
37.20
Jaja
1.600
19.80
1.200
14.90
0.400
5.00
Waga całkowita: 6.200
Grupa Kruszonka czekoladowa
Składnik
KG
%
0.200
2.50
Margaryna
0.200
2.50
Cukier
0.200
2.50
Mąka pszenna
0.200
2.50
Waga całkowita: 0.800

Ciasto: Wszystkie składniki połączyć i mieszać łopatą przez ok 2 min na wolnych obrotach. Wyłożyć do 10 ringów ø16 cm lub wysmarować na blachę. Wypiekać przed nałożeniem masy serowej przez około 10 minut w temperaturze 170-180°C.
Masa serowo-karmelowa: Ser i Caramel Cream utrzeć na gładką masę, mieszać za pomocą rózgi na wolnych obrotach i stopniowo wlewać jaja. Następnie powoli wsypać krem budyniowy Enbelett i mieszać do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Masę serową wyłożyć w ringi lub wylać na zamkniętą blachę z upieczonym wcześniej spodem czekoladowym.
Kruszonka czekoladowa: Składniki połączyć i zagnieść do konsystencji kruszonki, dekorować ciasto przed wypiekiem.
Wypiekanie ciasta: ok. 150°C (góra i dół, zamknięte lufty) przez około 75-90 minut

wydajność: 1 blacha 60x40 cm lub 10 ringów ø16 cm