Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
1.100
Jaja
1.200
Śliwki
1.200
Olej
1.000
Kakao
0.060
Przyprawa piernikowa
0.120
Waga całkowita: 4.680
Grupa Kruszonka cynamonowa
Składnik
KG
Mąka pszenna
0.450
Redmons Cynamonowy CL
0.250
Margaryna
0.100
Cukier
0.050
Waga całkowita: 0.850

CIASTO:
- wszystkie składniki mokre połączyć z cukrem, kakao i przyprawą - mieszać, aż cukier się rozpuści
- następnie dodać babkę z metra i wszystko mieszać przez ok 3 minuty na wolnych obrotach
- dodać do ciasta połowę ilości śliwek , wymieszać i całość wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem
- pozostałą ilość śliwek rozłożyć nieregularnie po powierzchni

KRUSZONKA:
- margarynę rozpuścić i wystudzić
- wszystkie składniki połączyć do uzyskania sypkiej masy

Ciasto obłożone śliwkami posypać kruszonką i wypiec w temperaturze 170°C przez ok. 60 minut przy otwartych luftach.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm