Zapraszamy na nasze stoisko na targach Expo Sweet 2025. Kliknij po więcej informacji.

Nowość

Nowość

Grupa Ciasto
Składnik
KG
1.100
Jaja
1.200
Śliwki
1.200
Olej
1.000
Kakao
0.060
Przyprawa piernikowa
0.120
Waga całkowita: 4.680
Grupa Kruszonka cynamonowa
Składnik
KG
Mąka pszenna
0.450
Redmons Cynamonowy CL
0.250
Margaryna
0.100
Cukier
0.050
Waga całkowita: 0.850

CIASTO:
- wszystkie składniki mokre połączyć z cukrem, kakao i przyprawą - mieszać, aż cukier się rozpuści
- następnie dodać babkę z metra i wszystko mieszać przez ok 3 minuty na wolnych obrotach
- dodać do ciasta połowę ilości śliwek , wymieszać i całość wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem
- pozostałą ilość śliwek rozłożyć nieregularnie po powierzchni

KRUSZONKA:
- margarynę rozpuścić i wystudzić
- wszystkie składniki połączyć do uzyskania sypkiej masy

Ciasto obłożone śliwkami posypać kruszonką i wypiec w temperaturze 170°C przez ok. 60 minut przy otwartych luftach.

wydajność: 1 blacha 60 x 40 cm