Nowość

Nowość

Grupa Blaty 9 sztuk (3 torty)
Składnik
KG
1.350
Waga całkowita: 1.350
Grupa Nadzienie karmelowe
Składnik
KG
0.450
Waga całkowita: 0.450
Grupa Mus karmelowy
Składnik
KG
0.150
0.300
Śmietanka kremowa
0.750
Waga całkowita: 1.200
Grupa Polewa karmelowa
Składnik
KG
0.750
Woda
0.200
Żelatyna
0.015
Waga całkowita: 0.965

Blaty tortowe (ok. 2cm wysokości) z Babki z Metra wykonać według przepisu Babka z Metra wypiekając w formach tortowych, lub wykroić z blach płaskich.
Część Śmietanki (ok 150 g) mieszamy z Caramel Cream pozostałą część ubijamy bezpośrednio z Musem Neutralnym Bakels Następnie wszystko razem mieszamy do jednolitej masy.
Za pomocą rękawa cukierniczego nanosimy Caramel Cream (450g) na nasączone pierwsze okrągłe blaty tortów w odległości 2 cm od rantu krążka. Nasączanie wg. uznania.
Następnie na górę dajemy niewielką ilość musu karmelowego , wyrównujemy i przykrywamy kolejnym nasączonym blatem. Ponownie nakładamy mus karmelowy i nasączony blat. Powierzchnię i boki wyrównujemy pozostałą ilością musu karmelowego.
Odstawiamy do wychłodzenia. Po wychłodzeniu torty oblewamy polewą Karmelową na bazie Caramel Cream.

wydajność: 3 torty 18 cm

Smaczny i pachnący tort z polewą z mlecznego karmelu i krówkowym wypełnieniem.