BuildingGrupa Bakels posiada wszystkie niezbędne środki, gwarantujące pozycję ogólnoświatowego lidera branży piekarskiej i cukierniczej - sprawne fabryki, nowoczesne linie technologiczne, sprawdzonych dostawców, magazyny, ośrodki badań i rozwoju, działy marketingu, sprzedaży, działy techniczne, administracyjne, informatyczne itd, itp.

TowerProdukcja

Możliwości produkcyjne są praktycznie nieograniczone, zakłady produkcyjne są w stanie zaoferować produkty płynne, w formie pasty, stałe lub sproszkowane. Wszystko jest wytwarzane zgodnie z aktualnymi wymogami nowoczesnego przemysłu spożywczego. Grupa Bakels wprowadza również nowoczesne rozwiązania odnośnie opakowań, tak by optymalizować koszty swoich klientów, poprawiać efektywność i zapewniać ciągłą kontrolę jakości. Nowoczesne linie produkcyjno pakujące mogą zaspokoić potrzeby każdego projektu. Produkty mogą być pakowane w rozmiarach od 250 g do 1 tony, a w przypadku płynów od 1 litra do cysterny.

Bogata oferta

TruckOferta Grupy Bakels obejmuje niemal cały przekrój nowoczesnych surowców stosowanych obecnie w branży - polepszacze do pieczywa w różnej formie, tłuszcze, oleje, mieszanki i koncentraty do produkcji piekarskiej i cukierniczej, stabilizatory, środki spulchniające, emulgatory do ciast i pieczywa, glazury, nadzienia, polewy, sosy, toppingi, nadzienia owocowe, pasty smakowe, polewy kakaowe bez temperowania, kremy czekoladowe, nadzienia do pralin, proszki do pieczenia, drożdże w proszku, środki adhezyjne itp.

Lab-ladyBadania i rozwój

Za innowacyjnością oferty Grupy Bakels stoi dział badań i rozwoju. Każda z firm produkcyjnych w Grupie posiada niezbędny potencjał do przeprowadzania własnych badań nad rozwojem produktów na potrzeby każdego klienta. Aby sprostać wszystkim wymaganiom Klientów, powołana została specjalna komórka - Bakels Research, której rolą jest nie tylko wprowadzanie nowych produktów, ale również koordynowanie badań prowadzonych w poszczególnych zakładach Grupy. Dodatkowo jednostka ta poszukuje nowych sposobów wykorzystania istniejących już surowców oraz procesów technologicznych.

Prace nad innowacyjnością produktów na poszczególne rynki nie kończą się na etapie tworzenia receptur produkcyjnych i użytkowych. Bakels nie pozostaje obojętny na ogólnoświatowe trendy. Jak przystało na lidera branży piekarsko - cukierniczej Bakels występował w wielu przypadkach w roli pioniera. Zgodnie z rosnącymi potrzebami producentów pieczywa i wyrobów cukierniczych Bakels tworzy produkty coraz łatwiejsze do użycia lub wręcz gotowe do użycia po wyjęciu z opakowania.

W procesie tworzenia nowych produktów i unowocześniania starych bardzo istotne są również oczekiwania konsumentów. Współczesny nabywca pieczywa i wyrobów cukierniczych oczekuje czegoś więcej niż tylko wyśmienitego smaku, bogaty aromatu i oryginalnego wyglądu wyrobów. Istotne są również parametry zdrowotne. Dlatego w laboratoriach Grupy Bakels nieustannie trwają prace nad żywnością o niskim indeksie glikemicznym, produktami ekologicznymi, wzbogacaniem receptur w włókna dietetyczne, żywnością bezglutenową, obniżaniem zawartości sodu, wyeliminowaniem z receptur produkcyjnych utwardzonych tłuszczy roślinnych i kwasów trans, zastosowaniem naturalnych barwników i aromatów itp.

Wysoka jakość

Boy-eatingElementem filozofii Bakels, która jest częścią wspólną tak szerokiego asortymentu, jakim Grupa dysponuje, jest wysoka jakość oraz bezpieczeństwo. W zakładach produkcyjnych zostały zastosowane stosowne procedury zgodne z aktualnymi wymogami. Fabryki posiadają certyfikaty potwierdzające najwyższą jakość oferowanych produktów.