• Kariera
  • Aktualności
  • Gdzie kupić
  • Kontakt
  • Moj Bakels
    • Logowanie
    • Rejestracja
Bakels Polska Bakels Polska Bakels Polska
  • Produkty

    Produkty

    Wszystkie nasze produkty są dostosowane do wymagań lokalnych klientów i ich procesów.

    Zobacz wszystkie produkty
    • Mieszanki Piekarskie
    • Zakwasy piekarskie
    • Mieszanki Cukiernicze
    • Nadzienia Owocowe
      • Mocktail
      • Pastryfill
      • Pol Mix
    • Masy Truflowe
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Budynie
    • Emulgatory
    • Masy karmelowe
    • Kremy Roślinne
    • Musy
    • Polewy Non Temp
    • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
    • Dekoracje piekarskie
    • Surowce TTT
    • Środki antyadhezyjne
  • Receptury

    Receptury

    Nasz zespół specjalistów opracował szeroką gamę receptur, aby zaprezentować wszechstronność oferowanych surowców.

    Zobacz wszystkie przepisy
    • Receptury cukiernicze
    • Receptury piekarnicze
  • Usługi

    Usługi

    Opracowywanie przodujących na rynku składników we wiodących w branży zakładach w ramach współpracy z klientami z całego świata.

    Dowiedz się więcej
    • Ośrodki kompetencji

      • Zakwasy
      • Chleb
      • Emulgatory do biszkoptów
      • Oleje i tłuszcze
      • Masa cukrowa Pettinice i lukry
      • Owocowe nadzienia i polewy
    • Centra Wypiekowe

      • Szwajcaria
      • Bakels Wielka Brytania
      • Australia
      • Tajlandia
      • Belgia
      • Ekwador
      • Chiny
      • Szwecja
      • Malezja
      • Hongkongu
      • Indie
      • Holandia
      • Niemcy
    • Badania i rozwój

      • Badania i rozwój
  • O nas

    O nas

    Zobowiązujemy się nie tylko do wytwarzania najwyższej jakości składników – nasza bogata historia prowadzenia badań oraz dążenia do rozwoju i wprowadzania innowacyjnych rozwiązań to podstawa ciągłego inwestowania w pracowników i relacje z klientami.

    Dowiedz się więcej
    • O Bakels

      • Nasi klienci
      • Nasza misja
      • Kluczowe wartości
      • Lokalnie
    •  

      • Historia
      • Fakty i liczby
      • Kariera
      • Ogłoszenia
  • Strona główna
  • O nas
  • Ogłoszenia

Ogłoszenia

Zapoznaj się z najważniejszymi informacjami dotyczącymi działalności Bakels Polska.

Fuzja firmy Bakels Polska z Aromatic Polska

W związku z zamiarem dokonania połączenia spółek ”Aromatic Polska” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (Spółka Przejmowana) oraz Bakels Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (Spółka Przejmująca) przez przejęcie, Zarządy obu Spółek dnia 25 sierpnia 2021 r. sporządziły plan połączenia, który udostępniony zostaje poniżej.

PLAN POŁĄCZENIA

 ”AROMATIC POLSKA” SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (SPÓŁKA PRZEJMOWANA)

ORAZ

BAKELS POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (SPÓŁKA PRZEJMUJĄCA)

Z DNIA 25 SIERPNIA 2021 ROKU

 

  1. WPROWADZENIE

 

Niniejszy plan połączenia (dalej jako „Plan Połączenia”) został sporządzony w związku z zamiarem połączenia spółek ”Aromatic Polska” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (dalej jako: „Spółka Przejmowana”) oraz Bakels Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (dalej jako: „Spółka Przejmująca”) przez przejęcie.

 

Połączenie będące przedmiotem niniejszego Planu Połączenia odbywa się w trybie połączenia przez przejęcie, które uregulowane zostało w art. 492 § 1 pkt 1 KSH.

 

Plan Połączenia został uzgodniony, przygotowany, przyjęty i podpisany przez Zarządy łączących się spółek zgodnie z art. 498 i 499 KSH.

 

Plan Połączenia nie podlega badaniu przez biegłego w zakresie poprawności i rzetelności, wobec tego, że wszyscy wspólnicy każdej z łączących się spółek wyrazili na to zgodę, zgodnie z art. 5031 § 1 KSH. Na podstawie ww. przepisu w procesie połączenia spółek będącym przedmiotem Planu Połączenia nie jest wymagane również sporządzenie sprawozdania, o którym mowa w art. 501 § 1 KSH, ani udzielenie informacji, o których mowa w art. 501 § 2 KSH.

 

Zamiar połączenia się spółek wynika z realizowanego procesu optymalizacji i uproszczenia struktury właścicielskiej.

 

  1. TYP, FIRMA I SIEDZIBA SPÓŁEK

 

  1. Spółka Przejmująca

Typ: spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Firma: Bakels Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Siedziba: Łódź

Nr KRS: 0000124326

 

  1. Spółka Przejmowana

Typ: spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Firma: ”Aromatic Polska” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Siedziba: Łódź

Nr KRS: 0000126728

 

  • SPOSÓB ŁĄCZENIA

 

Połączenie będące przedmiotem niniejszego Planu Połączenia odbywa się w trybie połączenia przez przejęcie, tj. w trybie przewidzianym w art. 492 § 1 pkt 1 KSH – Spółka Przejmująca Bakels Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością przejmie Spółkę Przejmowaną ”Aromatic Polska” spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

 

  1. STOSUNEK WYMIANY UDZIAŁÓW SPÓŁKI PRZEJMOWANEJ NA UDZIAŁY SPÓŁKI PRZEJMUJĄCEJ I WYSOKOŚĆ EWENTUALNYCH DOPŁAT

 

Podstawą ustalenia parytetu wymiany udziałów Spółki Przejmowanej na udziały Spółki Przejmującej jest wycena księgowa spółek biorących udział w połączeniu oraz wartość udziałów obu spółek.

Wartość spółek obliczona została tą samą metodą na podstawie przeprowadzonych bilansów załączonych do planu połączenia. Na ich podstawie wartość Spółki Przejmującej została określona na 26.978.082,84 zł, natomiast wartość Spółki Przejmowanej została określona na 4.647.788,69 zł. Jedynym wspólnikiem Spółki Przejmującej jest EMU AG, która to spółka posiada 1306 udziałów w Spółce Przejmującej, wartość księgowa jednego udziału zgodnie z ww. wartością Spółki Przejmującej wynosi 20.657,03 zł. Jedynym wspólnikiem Spółki Przejmowanej jest EMU AG, która to spółka posiada 2000 udziałów w Spółce Przejmowanej, wartość księgowa jednego udziału zgodnie z ww. wartością Spółki Przejmowanej wynosi 2.323,89 zł.

W oparciu o tak ustalone wartości obu spółek i udziałów, Zarządy uzgodniły, że za 2.000 udziałów w kapitale zakładowym Spółki Przejmowanej należy wydać 224 udziały Spółki Przejmującej (sposób kalkulacji: 4.647.788,69 zł x 1306 udziałów / 26.978.082,84 zł = 224,99 udziałów, które zostały zaokrąglone w dół do 224 udziałów).

W związku z wymianą udziałów Spółki Przejmowanej na udziały Spółki Przejmującej, a zatem utworzeniu 224 nowych udziałów w Spółce Przejmującej, koniecznym będzie podwyższenie kapitału zakładowego Spółki Przejmującej o 739.200,00 zł tj. do wysokości 5.049.000,00 zł (pięć milionów czterdzieści dziewięć tysięcy złotych). Pozostałe 3.908.588,69 zł z wartości spółki zostaną przeznaczone na kapitał zapasowy Spółki Przejmującej.

 

  1. ZASADY DOTYCZĄCE PRZYZNANIA UDZIAŁÓW W SPÓŁCE PRZEJMUJĄCEJ

 

Tytuły uczestnictwa w Spółce Przejmującej wspólnik Spółki Przejmowanej otrzymuje w dniu rejestracji połączenia spółek w Krajowym Rejestrze Sądowym. Udziały zostaną przyznane bez obowiązku wnoszenia jakichkolwiek dopłat.

 

  1. DZIEŃ, OD KTÓREGO UDZIAŁY, UPRAWNIAJĄ DO UCZESTNICTWA W ZYSKU SPÓŁKI PRZEJMUJĄCEJ

 

Udziały Spółki Przejmującej wynikające z połączenia uprawniać będą do udziału w zysku od dnia dokonania wpisu połączenia spółek w Krajowym Rejestrze Sądowym.

 

  • PRAWA PRZYZNANE PRZEZ SPÓŁKĘ PRZEJMUJĄCĄ WSPÓLNIKOM ORAZ OSOBOM SZCZEGÓLNIE UPRAWNIONYM W SPÓŁCE PRZEJMOWANEJ

 

W planowanym połączeniu nie przewiduje się przyznania przez Spółkę Przejmującą szczególnych uprawnień wspólnikom oraz osobom szczególnie uprawnionym w Spółce Przejmowanej.

 

  • SZCZEGÓLNE KORZYŚCI DLA CZŁONKÓW ORGANÓW ŁĄCZĄCYCH SIĘ SPÓŁEK, A TAKŻE INNYCH OSÓB UCZESTNICZĄCYCH W POŁĄCZENIU

 

W planowanym połączeniu nie przewiduje się przyznania szczególnych korzyści dla członków organów łączących się spółek ani innym osobom uczestniczącym w połączeniu.

 

  1. ZAŁĄCZNIKI

Zgodnie z treścią art. 499 § 2 k.s.h. do niniejszego Planu Połączenia dołączono następujące

załączniki:

Załącznik nr 1 – projekt uchwały Zgromadzenia Wspólników Spółki Przejmującej tj. Bakels Polska sp. z o.o. dotyczącej połączenia spółek,

Załącznik nr 2 – projekt uchwały Zgromadzenia Wspólników Spółki Przejmowanej tj. ”Aromatic Polska” sp. z o.o. dotyczącej połączenia spółek,

Załącznik nr 3 – projekt zmian umowy Spółki Przejmującej

Załącznik nr 4 – ustalenie wartości majątku Spółki Przejmowanej tj. ”Aromatic Polska” sp. z o.o. na dzień 31 lipca 2021 r.

Załącznik nr 5 –  oświadczenie zawierające informację o stanie księgowym Spółki Przejmującej tj. Bakels Polska sp. z o.o. sporządzoną dla celów połączenia na dzień 31 lipca 2021 r.

Załącznik nr 6 – oświadczenie zawierające informację o stanie księgowym Spółki Przejmowanej tj. ”Aromatic Polska” sp. z o.o. sporządzoną dla celów połączenia na dzień 31 lipca 2021 r.

 

Niniejszy Plan Połączenia został uzgodniony, przyjęty i podpisany przez Zarząd Spółki Przejmującej oraz Zarząd Spółki Przejmowanej w dniu 25 sierpnia 2021 r.

 

 

__________________________                                                __________________________

Maciej Dega                                                                                              Patrick Gloggner

Członek Zarządu Bakels Polska sp. z o.o.                                           Prezes Zarządu ”Aromatic Polska” sp. z o.o.

POBIERZ

Dowiedz się więcej o naszych kluczowych wartościach

Kluczowe składniki dla każdego członka naszego zespołu.

Dowiedz się więcej

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Linkedin
  • YouTube
  • Biuletyn Informacyjny
Powrót na górę

Nawigacja

  • Strona główna
  • Kariera
  • Kontakt

O nas

  • Nasi klienci
  • Nasza misja
  • Kluczowe wartości
  • Historia
  • Fakty i liczby

Produkty

Usługi

  • Ośrodki kompetencji
  • Badania i rozwój

Inne

  • Mapa strony
  • Polityka Prywatności

Siedziba główna

ul. Dostawcza 12 93-231 Łódź

  • +48 42 25 46 600 
  • biuro@bakels.pl

© 2023 Bakels Polska

Bakels Polska

Strona stworzona przez  Impact Media® Impact Media

Bakels Polska

  • NawigacjaMenu
  • Produkty
    • Z powrotemMenu
    • Produkty
    • Mieszanki Piekarskie
    • Zakwasy piekarskie
    • Mieszanki Cukiernicze
    • Nadzienia Owocowe
      • Z powrotemMenu
      • Nadzienia Owocowe
      • Mocktail
      • Pastryfill
      • Pol Mix
    • Masy Truflowe
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Budynie
    • Emulgatory
    • Masy karmelowe
    • Kremy Roślinne
    • Musy
    • Polewy Non Temp
    • Żele
      • Z powrotemMenu
      • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
    • Dekoracje piekarskie
    • Surowce TTT
    • Środki antyadhezyjne
  • Receptury
    • Z powrotemMenu
    • Receptury
    • Receptury cukiernicze
    • Receptury piekarnicze
  • O nas
    • Z powrotemMenu
    • O nas
    • Kluczowe wartości
    • Fakty i liczby
    • Historia
    • Kariera
    • Nasza misja
    • Nasi klienci
    • Lokalnie
    • Ogłoszenia
  • Usługi
    • Z powrotemMenu
    • Usługi
    • Ośrodki kompetencji
    • Centra Wypiekowe
      • Z powrotemMenu
      • Centra Wypiekowe
      • Szwajcaria
      • Bakels Wielka Brytania
      • Australia
      • Tajlandia
      • Belgia
      • Ekwador
      • Chiny
      • Szwecja
      • Malezja
      • Hongkongu
      • Indie
      • Holandia
      • Niemcy
    • Badania i rozwój
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Mój Bakels
  • Logowanie
  • Rejestracja
  • Select a Market Menu
  • Afryka
    • Z powrotem Menu
    • Afryka Południowa
    • Wschodnia Afryka
  • Azja
    • Z powrotem Menu
    • Chiny kontynentalne
    • Filipiny
    • Hongkong
    • Indie
    • Malezja
    • Singapur
    • Tajlandia
  • Europa
    • Z powrotem Menu
    • Belgia
    • Federacja Rosyjska
    • Finlandia
    • Holandia
    • Irlandia
    • Niemcy
    • Polska
    • Szwajcaria
    • Szwecja
    • Zjednoczone Królestwo
  • Oceania
    • Z powrotem Menu
    • Australia
    • Fidżi
    • Nowa Zelandia
    • Nowa Zelandia - oleje jadalne
  • Ameryka północna
    • Z powrotem Menu
    • Stany Zjednoczone
  • Ameryka Południowa
    • Z powrotem Menu
    • Brazylia
    • Chile
    • Ekwador
    • Peru
  • Visit Bakels Group
  • Filtruj produkty Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Mieszanki Piekarskie
    • Zakwasy piekarskie
    • Mieszanki Cukiernicze
    • Nadzienia Owocowe
      • Z powrotem Menu
      • Nadzienia Owocowe
      • Pol Mix
      • Pastryfill
      • Mocktail
    • Masy Truflowe
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Słody
    • Budynie
    • Emulgatory
    • Masy karmelowe
    • Kremy Roślinne
    • Musy
    • Polewy Non Temp
    • Żele
      • Z powrotem Menu
      • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
      • Donut Glaze
      • Szafir
      • Nappage
      • Super Glans
      • Diament
      • Pipping Gel
    • Dekoracje piekarskie
    • Surowce TTT
    • Środki antyadhezyjne
  • Gotowy produkt
    • Z powrotem Menu
    • wyroby ciastkarskie
    • wyroby cukiernicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby cukiernicze
      • babki
      • ciasta warstwowe
      • muffina
    • wyroby piekarnicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby piekarnicze
      • bułka
      • chleb
      • rogal
      • bagietka
      • chleb tostowy
    • wyroby półcukiernicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby półcukiernicze
      • drożdżówka
      • chałka
      • strucla
      • makowiec
      • pączek
      • ciasto drożdżowe
      • tarta
    • wyroby przekąskowe
  • Marki
    • Z powrotem Menu
    • Chleb IG
    • Fermdor
    • Pettinice
    • Sprink
  • Składniki
    • Z powrotem Menu
    • Dla bezglutenowców
    • Dla wegan
    • Dla wegetarian
  • Filtruj przepisy Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Receptury cukiernicze
    • Receptury piekarnicze
  • Bakels products
    • Z powrotem Menu
    • BABKA CIĘTA Z METRA MIX
    • CARAMEL CREAM
    • Ciasto Drożdżowe Koncentrat
    • CIASTO KORZENNE
    • CIASTO UCIERANE YOGO - FRUIT
    • EGGIN 200L
    • ENBELETT- KREM BUDYNIOWY W PROSZKU
    • GLAZURA DO DONUTÓW – NEUTRALNA
    • KARMEL – „KRÓWKA ŚMIESZKA”
    • MIESZANKA PRETZEL MIX SG
    • MOCKTAIL SPRITZ
    • MUS NEUTRALNY
    • NADZIENIE - TRUFLA KAKAOWA CIEMNA
    • NADZIENIE - TRUFLA NUGATOWA
    • NADZIENIE - TRUFLA POMARAŃCZOWA
    • NADZIENIE ŻELOWE – PASTRYFILL MARAKUJA
    • NON TEMP DARK NH
    • NON TEMP WHITE NH
    • PETTINICE POMARAŃCZOWY - POMARAŃCZOWA MASA CUKROWA DO POWLEKANIA I DEKORACJI
    • PETTINICE ZIELONY - ZIELONA MASA CUKROWA DO POWLEKANIA I DEKORACJI
    • Pieczywo Chleb Go Sport Mix
    • POL-MIX KOKOSOWY
    • SPRINK / TARANT - środek antyadhezyjny w sprayu
    • TINCOL - ŚRODEK ANTYADHEZYJNY
    • UCIERANE CZEKOLADOWE
  • Kategoria wyrobu
    • Z powrotem Menu
    • Babka
    • Bajgel
    • Baton
    • Beza
    • Bułka
    • Chleb
    • Ciasteczko
    • Ciasto czekoladowe
    • Ciasto deserowe
    • Ciasto foremkowe
    • Cukiernia
    • Monoporcja
    • Obwarzanek
    • Pączek
    • Paluch
    • Piekarnia
    • Precel
    • Sernik
    • Tort
  • Warunki wystawiania
    • Z powrotem Menu
    • Na ciepło
    • Schłodzone
    • W temperaturze otoczenia
  • Okazja
    • Z powrotem Menu
    • Boże Narodzenie
    • Dla Kibica
    • Do kawy
    • Do szkoły
    • Drugie śniadanie
    • Haloween
    • Karnawał
    • Komunie
    • Przekąska
    • Pyszne śniadania
    • Sezon grillowy
    • Słodka przekąska
    • Święta Wielkanocne
    • Wesela i jubileusze
  • Filter News Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Aktualności Bakels Polska
  • Archives
    • Z powrotem Menu
    • marzec 2020
    • listopad 2018
    • październik 2018
  • Filter Insights Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Ekologia i środowisko
    • Oszczędność w firmie
    • Społeczna odpowiedzialność biznesu

Bakels na świecie

  • Afryka

    • Afryka Południowa
    • Wschodnia Afryka
  • Azja

    • Chiny kontynentalne
    • Filipiny
    • Hongkong
    • Indie
    • Malezja
    • Singapur
    • Tajlandia
  • Europa

    • Belgia
    • Federacja Rosyjska
    • Finlandia
    • Holandia
    • Irlandia
    • Niemcy
    • Polska
    • Szwajcaria
    • Szwecja
    • Zjednoczone Królestwo
  • Oceania

    • Australia
    • Fidżi
    • Nowa Zelandia
    • Nowa Zelandia - oleje jadalne
  • Ameryka północna

    • Stany Zjednoczone
  • Ameryka Południowa

    • Brazylia
    • Chile
    • Ekwador
    • Peru
Odwiedź grupę Bakels
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Linkedin
  • YouTube
  • Biuletyn Informacyjny