Ośrodki kompetencji
Nasze ośrodki kompetencji zapewniają grupie Bakels na całym świecie informacje techniczne na temat produktów oraz specjalistyczną wiedzę w zakresie produkcji. Niezależnie od tego, gdzie znajdują się nasi klienci, nasze ośrodki kompetencji zapewniają im najlepsze wsparcie techniczne.
Zakwasy
Ośrodek kompetencji w Szwajcarii w Lucernie zajmuje się tematem produkcji płynnych i suszonych kwasów piekarskich oraz ich zastosowaniem w produkcji piekarniczo – cukierniczej. Jednostka dzieli się swoją wiedzą na temat procesu fermentacji ze współpracownikami i klientami z całego świata. Niezależnie od tego, czy jest to zakwas z naszej linii z gamy Fermdor, czy też stworzony specjalnie dla klienta produkt, dysponujemy wiedzą i doświadczeniem zapewniającym produkcję niezwykle smacznych i aromatycznych wyrobów.
Chleb
Bakels Wielka Brytania od lat opracowuje innowacyjne surowce do wyrobu pieczywa – od polepszaczy po środki antyadhezyjne. Nasz specjalistyczny zespół pomaga współpracownikom i klientom na całym świecie zarówno w opracowywaniu produktów, jak i optymalizacji procesu wytwarzania. Wszystkim klientom zapewniamy dostęp do niezbędnych informacji o surowcach i technologii ich użycia tak, aby mogli zawsze produkować wyroby, które zadowolą konsumentów.
Emulgatory do biszkoptów
Bakels Szwecji to ośrodek kompetencji zajmujący się emulgatorami. Nasza szeroka oferta produktów bazowych Aromatic i Bakels pomaga klientom w wytwarzaniu wysokiej jakości wyrobów, maksymalizacji wydajność produkcji oraz optymalizacji okresu przydatności do spożycia.
Oleje i tłuszcze
Wiodący dostawca olejów jadalnych w Nowej Zelandii – Bakels Oleje Jadalne – oferuje Grupie Bakels wsparcie w przetwarzaniu olejów i tłuszczów. Bakels Oleje Jadalne oferuje całą gamę olejów i systemów tłuszczowych dla przemysłu spożywczego, od olejów do smażenia po tłuszcze i substytuty masła wykorzystywane w piekarnictwie.
Masa Cukrowa Pettinice i lukry
Od 1950 roku Bakels Nowa Zelandia zajmuje się produkcją wysokiej jakości lukru do dekoracji i formowania ciast oraz dostarczaniem specjalistycznej wiedzy na ten temat. Ośrodek wspiera Grupę w zakresie sprzętu do optymalnego przetwarzania i pakowania masy cukrowej oraz lukru, a jego oferta obejmuje masy cukrowe w tworzonych na zamówienie kolorach oraz spełniających potrzeby klienta opakowaniach.
Owocowe nadzienia i polewy
Bakbel to ośrodek Grupy Bakels zajmujący się owocowymi nadzieniami oraz polewami. Starannie dobrane pod kątem jakości i smaku owoce oraz dedykowane zakłady produkcyjne, które dysponują specjalistycznym sprzętem przetwórczym i wiedzą techniczną, zapewniają, że Grupa Bakels może dostarczać klientom na całym świecie owocowe nadzienia i polewy najwyższej jakości.