PETTINICE JASNOFIOLETOWY – MASA CUKROWA DO POWLEKANIA I DEKORACJI

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (15 – 25ºC)

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

540 dni

Gotowy produkt

Gotowy produkt

wyroby cukiernicze

Sposób użycia

Przed użyciem produkt z serii Pettinice powinien zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.
W razie chęci dodatkowego zabezpieczenia elementów związanych z masą Pettinice przed wilgocią
z otoczenia, istnieje możliwość przesmarowania lub natryśnięcia cienkiej warstwy rozpuszczonego wcześniej 100% tłuszczu cukierniczego lub sklarowanego masła.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,700.00
Energia (kcal)
400.00
Tłuszcz (g)
5.50
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
5.50
Węglowodany (g)
88.00
Cukry (g)
80.00
Białko (g)
0.00
Sól (g)
0.01

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej roślinny (z ziaren palmowych), woda, substancja utrzymująca wilgoć:, glicerol, maltodekstryna, substancja zagęszczająca:, E466, emulgatory:, E471, wanilina, regulator kwasowości E330, barwniki:, E120, E133

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4282
20 x 250 g
Folia próżniowa
560

Sposób użycia

Przed użyciem produkt z serii Pettinice powinien zostać doprowadzony do temperatury minimum 15°C. W celu obłożenia ciasta lub tortu masę lekko uplastycznić poprzez ugniatanie i wałkować do uzyskania odpowiedniej wielkości płata. Podczas wałkowania, w przypadku, gdy masa będzie przywierać do blatu roboczego, należy jego powierzchnię lekko posypać cukrem pudrem. Powierzchnię i boki obkładanego ciasta lub tortu należy wcześniej posmarować cienką warstwą tłustego kremu, który skutecznie zabezpieczy dekoracje przed pochłanianiem wilgoci z wnętrza.
Masy można również użyć do przygotowania dekoracji cukierniczych. Po lekkim uplastycznieniu masę modelować ręcznie lub poprzez użycie specjalistycznego sprzętu cukierniczego.
W razie chęci dodatkowego zabezpieczenia elementów związanych z masą Pettinice przed wilgocią
z otoczenia, istnieje możliwość przesmarowania lub natryśnięcia cienkiej warstwy rozpuszczonego wcześniej 100% tłuszczu cukierniczego lub sklarowanego masła.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1,700.00
Energia (kcal)
400.00
Tłuszcz (g)
5.50
Kwasy tłuszczowe nasycone (g)
5.50
Węglowodany (g)
88.00
Cukry (g)
80.00
Białko (g)
0.00
Sól (g)
0.01

Składniki

cukier, syrop glukozowy, olej roślinny (z ziaren palmowych), woda, substancja utrzymująca wilgoć:, glicerol, maltodekstryna, substancja zagęszczająca:, E466, emulgatory:, E471, wanilina, regulator kwasowości E330, barwniki:, E120, E133

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
4282
20 x 250 g
Folia próżniowa
560