• Kariera
  • Aktualności
  • Gdzie kupić
  • Kontakt
  • Moj Bakels
    • Logowanie
    • Rejestracja
Bakels Polska Bakels Polska Bakels Polska
  • Produkty

    Produkty

    Wszystkie nasze produkty są dostosowane do wymagań lokalnych klientów i ich procesów.

    Zobacz wszystkie produkty
    • Budynie
    • Dekoracje piekarskie
    • Emulgatory
    • Kremy Roślinne
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Masy karmelowe
    • Masy Truflowe
    • Miksy Cukiernicze
    • Miksy Piekarskie
    • Musy
    • Nadzienia Owocowe
      • Pastryfill
      • Pol Mix
    • Polewy Non Temp
    • Środki antyadhezyjne
    • Surowce TTT
    • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
  • Receptury
  • Usługi

    Usługi

    Opracowywanie przodujących na rynku składników we wiodących w branży zakładach w ramach współpracy z klientami z całego świata.

    Dowiedz się więcej
    • Ośrodki kompetencji

      • Zakwasy
      • Chleb
      • Emulgatory do biszkoptów
      • Oleje i tłuszcze
      • Masa cukrowa Pettinice i lukry
      • Owocowe nadzienia i polewy
    • Centra Wypiekowe

      • Szwajcaria
      • Bakels Wielka Brytania
      • Australia
      • Tajlandia
      • Belgia
      • Ekwador
    • Badania i rozwój

      • Badania i rozwój
  • O nas

    O nas

    Zobowiązujemy się nie tylko do wytwarzania najwyższej jakości składników – nasza bogata historia prowadzenia badań oraz dążenia do rozwoju i wprowadzania innowacyjnych rozwiązań to podstawa ciągłego inwestowania w pracowników i relacje z klientami.

    Dowiedz się więcej
    • O Bakels

      • Nasi klienci
      • Nasza misja
      • Kluczowe wartości
      • Lokalnie
    •  

      • Historia
      • Fakty i liczby
      • Kariera
  • Strona główna
  • Pretzel na słodko

Pretzel na słodko

Pretzel to nowatorski projekt przekąskowy preferujący głównie wytrawne smaki, ale nie gorszy również w słodkiej formie.

Pomysł na nową wytrawną przekąskę powstał w laboratorium wypiekowym Bakels Polska. Testowane były bardzo różne wersje smakowe – na ostro, łagodna, tylko z warzywami, wzbogacona wędliną, kiełbasą, boczkiem, bekonem, salami, z różnymi przyprawami, z udziałem suszonych pomidorów, czy oliwek. Jak na przekąskę przystało w recepturze nie brakuje żółtego sera.

Zdawać by się mogło, że efektem naszych testów będzie jedna, góra dwie receptury. Tymczasem okazuje się, że praktycznie wszystkie konfiguracje zastosowanych dodatków znajdowały swoich zwolenników. Śmiało można stwierdzić, że dobre ciasto uzyskane dzięki mieszance Pretzel Mix to podstawa sukcesu. Dzięki niemu oraz możliwości indywidualnego dobrania dodatków można stworzyć własną gamę produktów przekąskowych, produktów, które dzięki swojej formie, zaczerpniętej z tradycyjnego precla, wyróżnią się na półce sklepowej.

Przy okazji stworzyliśmy również receptury na słodką odmianę z użyciem naszych surowców z linii True Caramel. Bardzo dobre recenzje zebrała receptura będąca połączeniem naszego Pretzla z ostatnio bardzo modnym słonym karmelem i orzeszkami.

 

Powrót do przepisów
Pretzel na słodkoPretzel na słodko
Pretzel na słodkoPretzel na słodko
  • Udostępnij
    Facebook Twitter LinkedIn
Download PDF
Wyślij przez e-mail
Składniki
Grupa Ciasto
Składnik
KG
Pretzel Mix Bakels
0.900
Drożdże
0.040
Woda
0.430
Waga całkowita: 1.370
Grupa Dodatki - ilość według uznania
Składnik
KG
Sezam
-
Orzechy laskowe
-
Migdały
-
Orzechy włoskie
-
Karmel Krówka Śmieszka
-
Waga całkowita: 0.000
Metoda

- połączyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 4 min na wolnych obrotach
i 4 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26°C, bez leżakowania,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka 100 g,
- formować cienkie linki i układać je w formę tradycyjnego precla,
- na wierzch nałożyć wybrane składniki i przyprawy,
- wstawić do garowni; temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 20-30 min,
- wstawić do pieca i zaparować przez ok. 5 s,
- temperatura startowa pieca 230°C (hert),
- temperatura wypieku 220°C, piec przez 10 - 12 min

Powiązane produkty

“DESER LAWA”“DESER LAWA”
“DESER LAWA”

“DESER LAWA”

Miksy Cukiernicze

Doskonały deser zapieczony z zewnątrz i lejącym ganaszem czekoladowym w środku który po rozkrojeniu wylewa się z ciastka.

Zobacz produkt
BABKA CIĘTA Z METRA MIXBABKA CIĘTA Z METRA MIX
BABKA CIĘTA Z METRA MIX

BABKA CIĘTA Z METRA MIX

Miksy Cukiernicze

Produkt w formie mieszanki do produkcji ciasta.

Zobacz produkt
BAKELS INSTANT CREAMBAKELS INSTANT CREAM
BAKELS INSTANT CREAM

BAKELS INSTANT CREAM

Kremy Roślinne

Produkt, który wychodzi na przeciw zapotrzebowaniu rynku cukierniczego w zakresie wykańczania tortów śmietanowych, czy innych wyrobów cukierniczych. Przygotowany według receptury ...

Zobacz produkt
BEZA ACTIWHITEBEZA ACTIWHITE
BEZA ACTIWHITE

BEZA ACTIWHITE

Miksy Cukiernicze

Surowiec w postaci proszku, który po połączeniu z wodą doskonale napowietrza się w trakcie ubijanie, kilkakrotnie zwiększając swoją objętość. Bezę ...

Zobacz produkt
BISZKOPT DESEROWY MIXBISZKOPT DESEROWY MIX
BISZKOPT DESEROWY MIX

BISZKOPT DESEROWY MIX

Miksy Cukiernicze

Produkt w formie proszku do wypieku ciasta biszkoptowego.

Zobacz produkt
BROODT MIXBROODT MIX
BROODT MIX

BROODT MIX

Miksy Piekarskie

Produkt w formie proszku do produkcji wyrobów piekarniczych, w tym  na CHLEB DAR ZIAREN

Zobacz produkt
CHLEB DUŃSKI MIXCHLEB DUŃSKI MIX
CHLEB DUŃSKI MIX

CHLEB DUŃSKI MIX

Miksy Piekarskie

Uniwersalna baza do wyrobu pieczywa gatunkowego, zarówno żytniego, jak i mieszanego (żytnio – pszennego lub pszenno – żytniego). Mieszankę można ...

Zobacz produkt
CHLEB FARMERA MIXCHLEB FARMERA MIX
CHLEB FARMERA MIX

CHLEB FARMERA MIX

Miksy Piekarskie

Dzięki mieszance Grupy Bakels – CHLEB FARMERA MIX – w prosty i szybki sposób możemy wyprodukować gatunkowe pieczywo o wyśmienitym ...

Zobacz produkt
CHLEB NORDYCKI MIXCHLEB NORDYCKI MIX
CHLEB NORDYCKI MIX

CHLEB NORDYCKI MIX

Miksy Piekarskie

Mieszanka piekarska, przeznaczona do wypieku pieczywa żytniego, razowego oraz mieszanego, na bazie zakwasu żytniego. Zakwas ten zapewnia intensywny smak ciasta ...

Zobacz produkt
CHOCOLATE MIXCHOCOLATE MIX
CHOCOLATE MIX

CHOCOLATE MIX

Miksy Cukiernicze

Wyśmienita masa kakaowa z kruchymi ciasteczkami, którą przygotowujemy bez konieczności wypieku. Po zmieszaniu z wodą i rozpuszczoną margaryną, masę używamy ...

Zobacz produkt
CIABATTA MIXCIABATTA MIX
CIABATTA MIX

CIABATTA MIX

Miksy Piekarskie

Mieszanka piekarnicza –  koncentrat do szybkiej produkcji pieczywa typu Ciabatta. Wyrobione ciasto nie wymaga długiego leżakowania, wystarczy już 10 –15 ...

Zobacz produkt
CIASTO CZEKOLADOWE KONCENTRATCIASTO CZEKOLADOWE KONCENTRAT
CIASTO CZEKOLADOWE KONCENTRAT

CIASTO CZEKOLADOWE KONCENTRAT

Miksy Cukiernicze

Baza biszkoptowo – tłuszczowa do wypieku wyrobów o głębokim czekoladowym smaku, kolorze gorzkiej czekolady i dużej wilgotności utrzymującej się do ...

Zobacz produkt
Ciasto Drożdżowe KoncentratCiasto Drożdżowe Koncentrat
Ciasto Drożdżowe Koncentrat

Ciasto Drożdżowe Koncentrat

Miksy Cukiernicze

Ciasto Drożdżowe Koncentrat to bardzo wydajny mix sprawdzający się w wielu recepturach. Produkt zapewnia stałą, wysoką jakość wyrobów zachowując niewielkie ...

Zobacz produkt
CIASTO KORZENNECIASTO KORZENNE
CIASTO KORZENNE

CIASTO KORZENNE

Miksy Cukiernicze

Zarówno piernika, jak i  ciasta korzennego nie może zabraknąć na stole wigilijnym. Mieszanka cukiernicza na ciasto korzenne firmy Bakels to ...

Zobacz produkt
CIASTO UCIERANE YOGO – FRUITCIASTO UCIERANE YOGO – FRUIT
CIASTO UCIERANE YOGO – FRUIT

CIASTO UCIERANE YOGO – FRUIT

Miksy Cukiernicze

Mieszanka w formie proszku, idealna do wypieku ciast z owocami, charakteryzująca się delikatnym jogurtowo – maślanym smakiem.

Zobacz produkt
Powrót na górę

Nawigacja

  • Strona główna
  • Kariera
  • Kontakt

O nas

  • Nasi klienci
  • Nasza misja
  • Kluczowe wartości
  • Historia
  • Fakty i liczby

Produkty

  • Produkty
  • Receptury

Usługi

  • Ośrodki kompetencji
  • Badania i rozwój

Inne

  • Mapa strony

Siedziba główna

ul. Dostawcza 12 93-231 Łódź

  • +48 42 25 46 600 
  • biuro@bakels.pl

© 2021 Bakels Polska

Bakels Polska

Strona stworzona przez  Impact Media® Impact Media

Bakels Polska

  • NawigacjaMenu
  • Produkty
    • Z powrotemMenu
    • Produkty
    • Budynie
    • Dekoracje piekarskie
    • Emulgatory
    • Kremy Roślinne
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Masy karmelowe
    • Masy Truflowe
    • Miksy Cukiernicze
    • Miksy Piekarskie
    • Musy
    • Nadzienia Owocowe
      • Z powrotemMenu
      • Nadzienia Owocowe
      • Pastryfill
      • Pol Mix
    • Polewy Non Temp
    • Środki antyadhezyjne
    • Surowce TTT
    • Żele
      • Z powrotemMenu
      • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
  • Receptury
  • O nas
    • Z powrotemMenu
    • O nas
    • Kluczowe wartości
    • Fakty i liczby
    • Historia
    • Kariera
    • Nasza misja
    • Nasi klienci
    • Lokalnie
  • Usługi
    • Z powrotemMenu
    • Usługi
    • Ośrodki kompetencji
    • Centra Wypiekowe
      • Z powrotemMenu
      • Centra Wypiekowe
      • Szwajcaria
      • Bakels Wielka Brytania
      • Australia
      • Tajlandia
      • Belgia
      • Ekwador
    • Badania i rozwój
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Mój Bakels
  • Logowanie
  • Rejestracja
  • Wybierz kraj Menu
  • Afryka
    • Z powrotem Menu
    • Afryka Południowa
  • Ameryka Południowa
    • Z powrotem Menu
    • Brazylia
    • Chile
    • Ekwador
    • Peru
  • Azja
    • Z powrotem Menu
    • Chiny kontynentalne
    • Filipiny
    • Hongkong
    • Indie
    • Malezja
    • Singapur
  • Europa
    • Z powrotem Menu
    • Belgia
    • Federacja Rosyjska
    • Finlandia
    • Holandia
    • Irlandia
    • Polska
    • Szwajcaria
    • Szwecja
    • Zjednoczone Królestwo
  • Oceania
    • Z powrotem Menu
    • Australia
    • Fidżi
    • Nowa Zelandia
    • Nowa Zelandia - oleje jadalne
  • Visit Bakels Group
  • Filtruj produkty Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Budynie
    • Dekoracje piekarskie
    • Emulgatory
    • Kremy Roślinne
    • Masy cukrowe do dekoracji
    • Masy karmelowe
    • Masy Truflowe
    • Miksy Cukiernicze
    • Miksy Piekarskie
    • Musy
    • Nadzienia Owocowe
      • Z powrotem Menu
      • Nadzienia Owocowe
      • Pol Mix
      • Pastryfill
    • Polepszacze
    • Polewy Non Temp
    • Słody
    • Środki antyadhezyjne
    • Surowce TTT
    • Zakwasy piekarskie
    • Żele
      • Z powrotem Menu
      • Żele
      • Żele cukiernicze na gorąco
      • Żele cukiernicze na zimno
      • Donut Glaze
      • Szafir
      • Nappage
      • Super Glans
      • Diament
      • Pipping Gel
  • Gotowy produkt
    • Z powrotem Menu
    • wyroby ciastkarskie
    • wyroby cukiernicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby cukiernicze
      • babki
      • ciasta warstwowe
      • muffina
    • wyroby piekarnicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby piekarnicze
      • bułka
      • chleb
      • rogal
      • bagietka
      • chleb tostowy
    • wyroby półcukiernicze
      • Z powrotem Menu
      • wyroby półcukiernicze
      • drożdżówka
      • chałka
      • strucla
      • makowiec
      • pączek
      • ciasto drożdżowe
      • tarta
    • wyroby przekąskowe
  • Marki
    • Z powrotem Menu
    • Chleb IG
  • Składniki
    • Z powrotem Menu
    • Dla bezglutenowców
    • Dla wegan
    • Dla wegetarian
  • Filtruj przepisy Menu
  • Filter News Menu
  • Kategoria surowca
    • Z powrotem Menu
    • Aktualności Bakels Polska
  • Archives
    • Z powrotem Menu
    • Marzec 2020
    • Listopad 2018
    • Październik 2018
  • Filter Insights Menu

Bakels na świecie

  • Afryka

    • Afryka Południowa
  • Ameryka Południowa

    • Brazylia
    • Chile
    • Ekwador
    • Peru
  • Azja

    • Chiny kontynentalne
    • Filipiny
    • Hongkong
    • Indie
    • Malezja
    • Singapur
  • Europa

    • Belgia
    • Federacja Rosyjska
    • Finlandia
    • Holandia
    • Irlandia
    • Polska
    • Szwajcaria
    • Szwecja
    • Zjednoczone Królestwo
  • Oceania

    • Australia
    • Fidżi
    • Nowa Zelandia
    • Nowa Zelandia - oleje jadalne
Odwiedź grupę Bakels
  • Facebook
  • YouTube
  • Biuletyn Informacyjny