Pretzel na słodko
Pretzel to nowatorski projekt przekąskowy preferujący głównie wytrawne smaki, ale nie gorszy również w słodkiej formie.
Pomysł na nową wytrawną przekąskę powstał w laboratorium wypiekowym Bakels Polska. Testowane były bardzo różne wersje smakowe – na ostro, łagodna, tylko z warzywami, wzbogacona wędliną, kiełbasą, boczkiem, bekonem, salami, z różnymi przyprawami, z udziałem suszonych pomidorów, czy oliwek. Jak na przekąskę przystało w recepturze nie brakuje żółtego sera.
Zdawać by się mogło, że efektem naszych testów będzie jedna, góra dwie receptury. Tymczasem okazuje się, że praktycznie wszystkie konfiguracje zastosowanych dodatków znajdowały swoich zwolenników. Śmiało można stwierdzić, że dobre ciasto uzyskane dzięki mieszance Pretzel Mix to podstawa sukcesu. Dzięki niemu oraz możliwości indywidualnego dobrania dodatków można stworzyć własną gamę produktów przekąskowych, produktów, które dzięki swojej formie, zaczerpniętej z tradycyjnego precla, wyróżnią się na półce sklepowej.
Przy okazji stworzyliśmy również receptury na słodką odmianę z użyciem naszych surowców z linii True Caramel. Bardzo dobre recenzje zebrała receptura będąca połączeniem naszego Pretzla z ostatnio bardzo modnym słonym karmelem i orzeszkami.