ŻEL NA GORĄCO – SZAFIR NEUTRALNY

Przechowywanie

Przechowywanie

W chłodnych i suchych warunkach (< 20 °C).

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia

720 dni

Rodzaj

Rodzaj

żel

Sposób użycia

Wymieszać SZAFIR z 50 – 80% wody. Podgrzać mieszaninę do 95°C i odstawić do ostudzenia do 80°C. Aplikować żel przy pomocy pędzla bezpośrednio na powierzchnię wyrobu.
Zamiast wody z powodzeniem można zastosować soki owocowe. W ten sposób możemy np. wykorzystać zalewy z puszek z brzoskwiniami czy ananasami.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1103
Energia (kcal)
260
Tłuszcz (g)
0,0
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g)
0,0
Węglowodany (g)
64,3
Cukry (g)
50,9
Błonnik (g)
1,2
Białko (g)
0,1
Sól (g)
0,273

Składniki

woda, cukier, substancja żelująca: pektyna, karagen, kwas cytrynowy, regulator kwasowości:, mleczan wapnia, fosforan trójwapniowy, cytrynian sodu, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
0012
14 kg
Wiaderko
770

Dodatkowe informacje

Smak Lekko owocowy
Aromat Neutralny
Barwa Nieznacznie szara
Tekstura Pasta

Sposób użycia

Wymieszać SZAFIR z 50 – 80% wody. Podgrzać mieszaninę do 95°C i odstawić do ostudzenia do 80°C. Aplikować żel przy pomocy pędzla bezpośrednio na powierzchnię wyrobu.
Zamiast wody z powodzeniem można zastosować soki owocowe. W ten sposób możemy np. wykorzystać zalewy z puszek z brzoskwiniami czy ananasami.

Wartości odżywcze

Rodzaj
Wartość
Energia (kJ)
1103
Energia (kcal)
260
Tłuszcz (g)
0,0
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g)
0,0
Węglowodany (g)
64,3
Cukry (g)
50,9
Błonnik (g)
1,2
Białko (g)
0,1
Sól (g)
0,273

Składniki

woda, cukier, substancja żelująca: pektyna, karagen, kwas cytrynowy, regulator kwasowości:, mleczan wapnia, fosforan trójwapniowy, cytrynian sodu, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat naturalny

Opakowanie

Kod
Rozmiar
Rodzaj
Liczba na palecie
0012
14 kg
Wiaderko
770

Dodatkowe informacje

Smak Lekko owocowy
Aromat Neutralny
Barwa Nieznacznie szara
Tekstura Pasta