Nowość

Grupa Babeczka (gotowe korpusy) ok 50 szt
Składnik
KG
%
Korpus kruchej babeczki 5 cm
0.400
25.80
Waga całkowita: 0.400
Grupa Nadzienie
Składnik
KG
%
0.440
28.40
Margaryna
0.130
8.40
Syrop glukozowy
0.130
8.40
Nadzienie malinowe
0.150
9.70
0.100
6.50
Waga całkowita: 0.950
Grupa Dekoracja
Składnik
KG
%
Maliny świeże
0.150
9.70
0.050
3.20
Waga całkowita: 0.200
  • rozgrzać do ok 30-35°C  Chockex Ruby
  • babeczki kruche (gotowe) posmarować cienką warstwą Chockex Ruby, by zapobiec nasiąkaniu ciasta
  • na spód babeczek nałożyć w niewielkiej ilości dowolne kwaśne nadzienie owocowe (np. malinowe),
  • margarynę podgrzać z syropem glukozowym (zagotować)
  • dodać karmel Karmel o smaku malinowym i wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy
  • za pomocą rękawa cukierniczego dopełnić babeczki gotową, rozgrzaną (plastyczną) masą karmelową,
  • po wystygnięciu udekorować  Chockex Ruby i świeżymi malinami

wydajność: ok 50 babeczek ø5 cm

Produkt przygotowany z gotowych wypieczonych mini-babeczek ø5 cm, ilości przeliczono na ok 50 sztuk .