Serusie – jogusie z nadzieniem serowym
Pyszne, miękkie ciasteczka nadziewane farszem serowym (opcjonalnie wersje owocowe, makowe itd).
Receptura przygotowana w oparciu o mieszankę Yogo-Fruit Mix, która zapewnia świetną powtarzalność i smak
Hit sprzedaży
Hit sprzedaży
SkładnikiWszystkie składniki razem połączyć, mieszać na średnich obrotach za pomocą płaskiego mieszadła około 4 minut.
Z 2/3 gotowego ciasta wyszprycować za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką, na blachę, okrągłe korpusy o średnicy około 5cm. Na korpusy wyszprycować masę serową a następnie nanieść pozostałe 1/3 ciasta. Gotowe surowe ciastka posypać kruszonką.
WYPIEKAĆ:
- piec wsadowy: 210°C – GÓRA, 190°C - SPÓD czas ok. 15 min
- piec obrotowy: 200°C czas ok. 15 min
Pyszne, miękkie ciasteczka nadziewane farszem serowym.