Hit sprzedaży

Hit sprzedaży

Grupa Ciasteczka
Składnik
KG
%
1.100
21.60
Jaja
1.100
21.60
Cukier
0.700
13.70
Olej
0.700
13.70
Waga całkowita: 3.600
Grupa Nadzienie serowe
Składnik
KG
%
Nadzienie serowe
1.200
23.50
Waga całkowita: 1.200
Grupa Kruszonka
Składnik
KG
%
Mąka pszenna
0.150
2.90
Margaryna
0.075
1.50
Cukier
0.075
1.50
Waga całkowita: 0.300

Wszystkie składniki razem połączyć, mieszać na średnich obrotach za pomocą płaskiego mieszadła około 4 minut.
Z 2/3 gotowego ciasta wyszprycować za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką, na blachę, okrągłe korpusy o średnicy około 5cm. Na korpusy wyszprycować masę serową a następnie nanieść pozostałe 1/3 ciasta. Gotowe surowe ciastka posypać kruszonką.

WYPIEKAĆ:
- piec wsadowy: 210°C – GÓRA, 190°C - SPÓD czas ok. 15 min
- piec obrotowy: 200°C czas ok. 15 min

Pyszne, miękkie ciasteczka nadziewane farszem serowym.